MDMA overdosis

Indholdsfortegnelse

Der er ikke langt fra rus til overdosis af MDMA, og det gør det ikke lettere at undgå overdosis, at MDMA/Ecstasy ofte er blandet med andre stoffer, så virkningen af pillerne kan være umulig at forudse. Find en liste over symptomer på overdosis af MDMA her, så du som både bruger eller pårørende ved, hvornår det er alvor, og du skal reagere med det samme.

Svært at undgå overdosis af MDMA

Koncentrationen af MDMA kan variere meget fra pille til pille. Det gør stoffet nemt at overdosere, da du ikke kender virkningen af selv en umiddelbart lav dosis. Samtidig vil du med tiden have behov for at øge dosis for at opnå den ønskede rus, fordi kroppen opnår tolerance over for stoffet. Det betyder ligeledes øget risiko for bivirkninger og for at tage en MDMA-overdosis, så kroppen bliver forgiftet.  

Symptomer på MDMA-overdosis

Med MDMA er der en meget hårfin grænse mellem rus og overdosis, og en overdosis af MDMA/Ecstasy kan i værste fald have dødelig udgang. Ved overdosis vil kroppens nervesystem reagere kraftigt, og brugeren vil rammes af følgende symptomer:

  • Forhøjet blodtryk
  • Forhøjet puls
  • Temperaturstigning med risiko for hedeslag
  • Kramper
  • Forstyrret hjerterytme
  • Voldsomme synshallucinationer
  • Forvirring
  • Nedsat dømmekraft
  • Bevidstløshed

Undgå hedeslag under MDMA-rus

Det er måske ikke det første, du tænker på, under din MDMA-rus, men faktisk er det livsnødvendigt at drikke masser af væske – og allerhelst vand – når du tager MDMA/Ecstasy. Stoffet får nemlig automatisk din kropstemperatur til at stige, og den stiger kun yderligere på grund af det høje energiniveau, der ofte kendetegner MDMA-rusen. Du er derfor i stor risiko for overophedning, hvis du tager en overdosis af MDMA, og det er netop hedeslag, der er den mest hyppige årsag til dødsfald ved indtagelse af MDMA.

En person påvirket af MDMA, der viser tegn på hedeslag, skal straks køles ned udendørs eller i et koldt rum. Vedkommende skal have masser af kold væske at drikke og ligeledes have kold væske på kroppen – og derefter hurtigst muligt en tur på skadestuen.

Intensiv døgnbehandling

Døgnbehandling er den mest intensive og effektive måde at behandle alkoholisme.

MDMA-overdosis – er det på tide at komme i behandling?

Er du eller en af dine nærmeste i et MDMA-misbrug med risiko for at tage en MDMA-overdosis? Kontakt os gerne for at høre om muligheder for MDMA-behandling – eller blot for at få en anonym snak med en rådgiver om det, der fylder hos dig lige nu. 

Indholdsfortegnelse