Kvartalsdranker

At være kvartalsdranker er blot en af flere måder at være alkoholafhængig. Når man er kvartalsdranker, drikker man typisk store mængder alkohol i perioder, og man kan have meget svært ved at stoppe, når man først kommer i gang. Tendensen viser sig ved drukture, som kan vare fra dage til uger dernæst efterfulgt af en periode med afholdenhed.

Hvad er en kvartalsdranker?

Ordet kvartalsdranker er et synonym for en person, som er alkoholafhængig. Netop dette synonym kommer til udtryk i måden hvorpå, en person drikker alkohol. Typisk vil mønsteret være, at vedkommende drikker voldsomme mængder alkohol i en periode efterfulgt af en periode med afholdenhed.

En kvartalsdranker finder som regel en anledning til at drikke. Dette kan være i forbindelse med weekend, ferie, højtider eller mærkedage. Dermed bliver dette en undskyldning for at kunne drikke alkohol. Typisk vil den afhængige have planlagt dette på forhånd for at camouflere sit alkoholmisbrug overfor familie og venner.

Det er vigtigt at huske, at alkoholisme er en sygdom, som kræver professionel alkoholbehandling. Der findes ingen mirakelkur, som kan kurere sygdommen, men med terapi, motivation og støtte, kan det lade sig gøre at holde sig ædru og få et godt liv.

Drikker du for meget, eller er du pårørende til en der gør?

Tag vores alkoholiker test online.

Testen vil være en god indikator på, hvor slemt alkoholforbruget har udviklet sig.

Er en kvartalsdranker det samme som en alkoholiker?

En alkoholiker er endnu et synonym på at være alkoholafhængig. Det er måden hvorpå, man drikker, hvor ofte man drikker og alkoholabstinenser, som er afgørende for, om man lider af alkoholisme. En kvartalsdranker er altså blot en alkoholiker, som kun drikker i perioder. Dette gør dog ikke omfanget af problemet mindre slemt.

Kvartalsdranker

Kan man behandle en kvartalsdranker?

Hvis man har problemer med alkohol, bør man altid søge professionel hjælp enten hos egen læge eller hos et behandlingscenter. Dette gælder, uanset om man drikker i perioder eller hver dag. Udsigten til at holde sig ædru er god, så længe man vælger at gå i alkoholbehandling.

Størstedelen af dem, som forsøger at holde sig ædru på egen hånd, ender ofte i tilbagefald. Dette sker altid pga. de bagvedliggende årsager til, hvorfor man drikker for meget. For at holde sig ædru er det vigtigt at forstå, hvorfor man drikker og få bearbejdet årsagerne dertil.

Det er vigtigt ikke at negligere et alkoholmisbrug, uanset om man er kvartalsdranker, eller om man drikker hver dag. Alkoholisme kan forårsage mange følgesygdomme og kan have negativ indvirkning på ens mentale helbred. Tøv derfor ikke med at søge hjælp.

Har du brug for hjælp?

Drikker du for meget, eller er du pårørende til en, der gør? Det er aldrig for sent at stoppe med at drikke alkohol. Kontakt os allerede i dag, og lad os sammen finde den bedste løsning for dig eller din kære.

Send os en besked

Er du bekymret på egne vegne, eller er du pårørende? Send os en besked eller benyt vores live chat. Send os eventuelt dit telefonnummer, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.

Intensiv døgnbehandling

Døgnbehandling er den mest intensive og effektive måde at behandle alkoholisme.