Ædru alkoholiker

At vælge at leve som ædru alkoholiker er den eneste måde, hvorpå en alkoholiker kan genvinde kontrollen over sit eget liv. Det er ikke nok kun at stoppe med at drikke i en periode, dette leder altid til et tilbagefald. At leve som ædru alkoholiker er en livsstilsændring, som kræver enormt hårdt arbejde og selverkendelse.

Livet som ædru alkoholiker

Alkoholisme er en kronisk sygdom. Det er derfor noget som en alkoholiker skal leve med resten af sit liv. Betyder det så, at man er dømt til at drikke alkohol resten af sine dage? Nej, det gør det bestemt ikke.

Den, som vælger at leve som ædru alkoholiker, har typisk været igennem et langt og opslidende misbrug, inden valget om at blive tørlagt indtræffer. Man siger som oftest, at man virkelig skal være klar til at lægge alkohol på hylden, før det vil lykkes at holde sig ædru.

Det kan sagtens lade sig gøre at leve et fantastisk liv uden alkohol. Faktisk vil det i langt de fleste tilfælde forøge ens helbred og livskvalitet. De fleste alkoholikere vælger at søge alkoholbehandling for at blive ædru.

Det handler især om at omfavne sin nye livsstil, når man stopper med at drikke alkohol. Det er vigtigt at acceptere og være ærlig om sin fortid, det vil hjælpe en til at komme videre med livet, og det vil altid være en reminder om, hvorfor man fravalgte alkohol. Et liv styret af alkohol er ikke et liv værdigt for nogen. 

Tag ansvar for livet som ædru alkoholiker

Livet som ædru alkoholiker handler om at tage ansvar for sit liv og sygdom – og tage sin livsførelse op til grundig overvejelse. Det er den eneste måde en alkoholiker kan genvinde kontrollen over sin egen adfærd og blive klar over, hvad man vil bygge sit liv på.

HAR DU BRUG FOR HJÆLP TIL AT ÆNDRE ADFÆRD?

Ring på +45 72 100 800 for en anonym snak med en rådgiver – vores telefon er åben 24 timer i døgnet.

Ædru alkoholiker

At leve med en ædru alkoholiker

De fleste pårørende til en ædru alkoholiker har oplevet mistillid og masser af tomme løfter. Det kan derfor tage tid, når denne tillid skal genopbygges. Frygten for at ens kære skal begynde at drikke igen vil måske i lang tid være til stede. Dette er en naturlig proces, som alle pårørende gennemgår.

Netop derfor er det utrolig vigtigt, at man som pårørende sørger for selv at få hjælp, hvis man har været meget berørt af et alkoholmisbrug. For at kunne bearbejde eksempelvis traume, vrede og medafhængighed, er det vigtigt at få den rette forståelse for, hvad det betyder at have en alkoholafhængighed.

Læs mere om pårørendebehandling her

De fleste ædru alkoholikere vil have lært i deres behandling, at de hver dag bør træffe et valg om ikke at drikke. Det er derfor man taler om at tage 24 timer ad gangen. Det er en rigtig god huskeregel både for den som er ædru, men også for de pårørende, om ikke at forhaste helingsprocessen. 

Har du brug for hjælp?

Kontakt os allerede i dag - Vores telefon er åben 24 timer i døgnet