Kokain abstinenser

Skrevet af: Psykoterapeut - Peter Flink Larsen

Det er vigtigt at være opmærksom på tegn på kokain abstinenser. Abstinenser kan være meget ubehagelige, og kan til et vist punkt også være farlige for helbredet. Tolerans udvikles hurtigt, hvilket gør brugeren tilbøjelig til at øge sin dosis. Tolerans er en stor faktor i udvikling af afhængighed, med abstinenser til følge.
Læs mere nedenfor ↓

Sådan udvikles kokain abstinenser

Der findes flere tegn og symptomer på kokain abstinenser. Det er dog vigtigt at vide, hvordan kokain påvirker kroppen, for at forstå hvorfor man kan få abstinenser, når man stopper med at indtage kokain.

Kokain giver en ekstrem lykkefølelse, som dog er kortvarig. Når lykkefølelsen forsvinder, erstattes denne af en nedtur. I nogle tilfælde kan nedturen være værre end selve lykkerusen. Dette gør brugeren tilbøjelig til at tage mere kokain for at stoppe nedturen, hvilket på sigt skaber tolerans, som leder til afhængighed.

Når man er blevet afhængig af kokain, og man dernæst prøver at stoppe med at indtage stoffet, så vil det skabe abstinenser. Dette er kroppens måde at fortælle, at den ikke kan forstå hvad der foregår, og at den mangler det, som den har været vant til at få.

Kokain abstinenser - Tegn og symptomer

Symptomer på kokain abstinenser er en meget lang nedtur med søvnproblemer, mangel på energi, depressiv adfærd, frustration og irritation over små ting, samt en stærk trang til at tage kokain igen. Mens men har abstinenser, har man forøget risiko for at udvikle en depression, hvilket er en psykisk lidelse.

En person som har kokain abstinenser, vil have svært ved at finde glæde, og vil typisk være meget fraværende i blikket. Vedkommende vil typisk også virke rastløs, og have svært ved at fokusere på bestemte opgaver eller aktiviteter. Hvis du selv oplever disse tegn og symptomer, er der med stor sandsynlighed tale om abstinenser.

Kokain abstinenser

Varighed af kokain abstinenser

Varighed af kokain abstinenser kan variere meget. Nogen vil opleve at abstinenserne aftager i løbet af et par dage, hvorimod andre kan opleve at abstinenserne strækker sig over en uge eller længere.

Kokain udnytter kroppens naturlige lykkedepoter, og disse tager tid om at genopbygge. Dermed kan abstinenser såsom manglende glæde og rastløshed tage længere tid om at forsvinde helt.

Send os en besked

Kokain abstinenser kan være meget farlige, hvis man ikke er opmærksom og søger hjælp. Er du bekymret for dig selv eller er du pårørende? Send os en besked, vi svarer hurtigst muligt.

Kontakt os

Er du i tvivl hvorvidt dine abstinenser er farlige? Kontakt os direkte ↓