Hashmisbrugsbehandling

Har du et hashmisbrug, eller er du pårørende til en, der har? Hos Det Gode Liv kan vi tilbyde anonym og professionel hashmisbrugsbehandling. At tage imod hjælp er ikke nogen svaghed, det er derimod en enorm styrke. Det kræver mod at se sine udfordringer i øjnene, og vi hjælper dig på vej. 

Læs mere nedenfor ↓

Behandling af hashmisbrug

Hashmisbrug kan behandles med både døgnbehandling og ambulant behandling. Det er dog individuelt, hvilken behandling der egner sig bedst til den enkelte. Behandling af hashmisbrug foregår ved først at foretage en udredning for dernæst at kunne anbefale en behandling.

Omfanget af et hashmisbrug er meget væsentligt for behandlingen. Det er bl.a. det, der afgør forskellen på et hashmisbrug og hashafhængighed. Det er samtidig vigtigt at tage højde for abstinenser og bivirkninger ved behandling af hashmisbrug. Du kan læse mere om hashbivirkninger her.

Hvordan foregår behandling af hashmisbrug?

Behandling af hashmisbrug foregår ved hjælp af terapeutiske metoder. Oftest er dette en kombination af undervisning, gruppeterapi og individuel terapi. På den måde kommer man hele vejen rundt om misbruget.

Når man ender i et hashmisbrug eller i misbrug generelt, så betyder det oftest, at der er nogle helt grundlæggende årsager til hvorfor. Disse er vigtige at få bearbejdet og behandlet for at komme et hashmisbrug til livs. Netop dette spiller en vigtig rolle i behandling af hashmisbrug hos Det Gode Liv.

Læs mere om afhængighed og misbrug

Hashmisbrug behandling

Hashafvænning

At blive afvænnet et hashmisbrug kan tage lang tid. Hash har nemlig ry for at skabe psykisk afhængighed. I modsætning til fysisk afhængighed, som oftest opleves i form af abstinenser, så er psykisk afhængighed ikke noget, som forsvinder på 14 dage eller tre uger. En hashafvænning kan umiddelbart tage 6-12 måneder, når man er blevet psykisk afhængig.

Det betyder ikke nødvendigvis, at en behandling behøver at tage 6-12 måneder. Hvis man derimod husker de ting, man lærer i sin behandling og bruger de værktøjer, man får. På den måde kan man vænne hjernen til et liv uden påvirkning fra hash. Den psykiske trang eller “craving” til hash vil med tiden forsvinde. Det er dog individuelt, hvor lang tid dette tager. 

Ifølge Sundhed.dk er terapi endnu den bedste form for behandling, der findes imod hashmisbrug.

Vil du gerne vide mere om behandling af hashmisbrug?

Send os en besked, og vi svarer inden for 12 timer. Ingen bør stå alene med et hashmisbrug.

Har du brug for hjælp?

Kontakt os anonymt døgnet rundt. Ring allerede i dag.