Tegn og symptomer på kokainmisbrug

Det kan være svært selv at afgøre, om man udviser tegn på kokainmisbrug. Når man først har et misbrug, kan det være svært at slippe af med igen. Dette gælder også selvom, at man inderst inde ved, at man har mistet kontrollen. Men hvilke symptomer kan egentlig være tegn på kokainmisbrug? 

Læs med nedenfor ↓

Tegn på kokainmisbrug

Tegn på kokainmisbrug vurderes typisk ud fra et fagligt synspunkt. Dvs. at enten en læge, psykoterapeut eller misbrugsvejleder kan afgøre, hvorvidt der endegyldigt er tale om et kokainmisbrug.

Fagpersonen afgør hvilke tegn, der er på misbrug, ud fra de symptomer patienten oplever. Tegn og symptomer på kokainmisbrug er dermed det samme, men det handler om hvilke øjne, der ser.

Er du bekymret for, om du udviser tegn på kokainmisbrug, eller er du pårørende til en, der gør? Som misbruger kan det være svært at erkende, at man har et problem. Netop derfor er det vigtigt at søge hjælp og rådgivning hos et behandlingscenter.

Tegn og symptomer på kokainmisbrug

Symptomer på kokainmisbrug er, hvad brugeren selv eller de pårørende oplever på nærmeste hold. Symptomerne går ikke kun ud over misbrugeren, men det påvirker især også de pårørende.

Nedenstående symptomer på kokainmisbrug opstår, når brugeren har taget stoffet regelmæssigt over en længere periode. Kokain kan også give frygtelige bivirkninger og abstinenser.

  • Næsetæthed og løbende næse
  • Depression eller lignende symptomer
  • Angst og paranoia
  • Ændret adfærd
  • Søvnproblemer og søvnløshed
  • Hallucinationer
  • Rastløshed
  • Manglende sexlyst

I øvrigt har mange kokainmisbrugere økonomiske udfordringer grundet den høje pris på kokain. Hvis du kan nikke genkendende til nogle af ovenstående symptomer, og du samtidig oplever økonomiske problemer, så er der med stor sandsynlighed tale om et kokainmisbrug.

Tegn på kokainmisbrug

Har du brug for hjælp? - Send os en besked

Ingen bør stå alene med et kokainmisbrug. Dette er uanset, om du selv har problemet, eller om du er pårørende. Send os en besked, hvis du har brug for hjælp, rådgivning eller vejledning. Vi svarer tilbage senest næstkommende hverdag.

Er du pårørende?

Det er hårdt at være pårørende til en misbruger - Lad os rådgive dig.