Tegn på hashmisbrug

Der findes mange tegn på hashmisbrug, men ved man ikke, hvad man skal kigge efter, så kan det være svært at afgøre. Nogle tegn er mere åbenlyse end andre og kan samtidig have en helt anden sammenhæng. Man kan trække ligheder til hashmisbrug, når flere tegn og symptomer forekommer på samme tid.

Tegn og symptomer på hashmisbrug

Et hashmisbrug har oftest en skræmmende effekt på brugeren. Man kan måske ligefrem sige, at det er en livskvæler. Ifølge sundhedsstyrelsen er det hæmmende for både personlig og social udvikling. Det er på samme tid afhængighedsskabende og kan forårsage udvikling af psykisk sygdom. Læs mere om bivirkningerne af hash – her

Men hvilke tegn på hashmisbrug bør man være opmærksom på? Ved overdrevent brug har hash den effekt, at det gør brugeren sløv og ugidelig. Mange som ryger hash på daglig basis, har typisk mistet alt form for interesse for ting eller personer, som tidligere var vigtige.

Alt som ikke involverer hash, bliver irrelevant og mindre betydeligt. Derudover bliver man naturligt mere glemsom og mindre intuitiv. Det vil i stigende grad blive værre, og jo længere man har haft et hashmisbrug, desto sværere bliver det at komme ud af. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på tegn og symptomer på hashmisbrug.

Tegn på hashmisbrug

Liste med tegn på hashmisbrug

Vi vil gerne gøre det mere overskueligt for dig, og har derfor skrevet en liste over de mest udbredte symptomer på hashmisbrug i listen herunder. HUSK, at flere af disse tegn og symptomer bør optræde sammen, inden man kan drage ligheder til et hashmisbrug.

  • Nedtrykthed
  • Pjækker fra skole eller arbejde
  • Overholder sjældent aftaler
  • Låner penge af venner eller familie
  • Mister sociale relationer
  • Mister interesser
  • Opgivende attitude og mangel på initiativ
  • Træthed eller manglende energi
  • Husker dårligt

Hvad kan man gøre, hvis man udviser tegn på hashmisbrug?

Om du selv udviser tegn og symptomer, eller om du er pårørende til en, der gør, så er det utrolig vigtigt at italesætte det. Et hashmisbrug forsvinder ikke af sig selv, og langt de fleste, som prøver selv at stoppe, ender desværre i tilbagefald. Behandling er derfor den foretrukne løsning. Læs mere om hashmisbrug her.

Hvis du som pårørende er i tvivl om, hvorvidt der er tale om et hashmisbrug, så kan det være værd at undersøge nærmere. Nogle af symptomerne på misbrug kan sagtens være noget helt andet.

Send os en besked

Har du brug for hjælp, eller vil du gerne dele din bekymring? Send os en besked – vi svarer inden for 12 timer.

Kontakt os anonymt

Ring på vores hovednummer døgnet rundt - Du må gerne være anonym