Ambulant behandling

Ambulant behandling

Ann Lis Birkkjær Lauritsen

Skrevet af: Psykoterapeut

Ambulant

Ambulant misbrugsbehandling er behandling til dig, der har udviklet en afhængighed eller et misbrug, men stadigvæk har brug, at være tæt på familie og arbejde i hverdagen.

Mange af dem, der henvender sig til os, er stadig i job, og får dermed hjælp før forbruget har taget overhånd. Mange har fået en bedre hverdag blot ved at lære øvelser og teknikker til at stoppe deres misbrug.

Når man er i ambulant misbrugsbehandling, møder man typisk op på et af vores behandlingssteder til samtaler med en misbrugsbehandler 3 gange om ugen.

Man er altså ikke ”indlagt” på behandlingsstedet, men man modtager gruppe, og en til en behandling samtidig med, at man passer sin hverdag med job, familie og venner som normalt.

Individuel behandling

Hos Det Gode Liv bliver du ikke bare sat i en behandlingsgruppe; vores behandling består af individuelle samtaler mellem dig og en professionel behandler, på den måde bliver behandlingen bedst muligt tilpasset netop dig.

Vi sørger samtidig for en høj grad af diskretion og anonymitet.

Vi tilpasser din misbrugsbehandling både efter dine egne ønsker og behov, og efter hvilken behandling vi professionelt vurdere, der er optimal for dig. Måske drikker du blot ”lidt” for meget, spiller “lidt” for meget, og kan nøjes med at lære værktøjer til at begrænse dit forbrug. Det er dog ikke alle der kan lære at drikke med måde, eller spille tilbageholdende. Nogle har udviklet en egentlig afhængighed og er nødt til helt at ligge det bag sig, for igen at komme på rette spor.

Alle forløb begynder med en grundig udredning der vil afklare, hvilken målsætning og behandling der er realistisk for netop dig.

Fleksibel ambulant behandling

Vi har fleksible åbningstider, så det vil ofte være muligt for os at give dig tider til behandling, der ligger uden for din normale arbejdstid. På den måde kan du passe dit arbejde helt som normalt, og behøver kun indvie de mennesker, du selv har lyst til skal vide det.

Du vil som regel kunne starte på misbrugsbehandling 1-2 dage efter, at du henvender dig til os.