Om - Det Gode Liv

Hvem er Det Gode Liv?

Ressource- & behandlingscenter Det Gode Liv behandler personer med de mest gængse former for afhængigheder og misbrug. Vi hjælper disse personer ud af deres misbrug, hvorefter vi begynder at arbejde os ind til kerneproblematikken, som ligger til grund for afhængighed og misbrug. Vores dygtige behandlingsteam består af psykoterapeuter, sygeplejersker og læger, der laver en evaluering samt en handlingsplan for udtrapning/nedtrapning af den enkeltes misbrug, hvorefter vi begynder behandlingen. 

Selvom Det Gode Liv er den nye dreng i klassen, så har vi mere end 20 års erfaring i huset. Vores behandlingsteam har masser af erfaring og oplevelser med i bagagen, som gør dem godt rustet til at håndtere enhver opgave.

Det Gode Liv

Det Gode Liv - Etableret i 2017

Historien om Det Gode Liv tog sin begyndelse i 2007, hvor Kenneth Pedersen og Lars Johansen mødte hinanden første gang til et AA møde i Vejen, men endte kun med et periferisk bekendtskab. Der skulle gå næsten yderligere 10 år, før Kenneth og Lars i forsommeren 2017 igen stødte på hinanden til et møde i Esbjerg.

Her fortalte Lars om sine tanker angående et ambulant behandlingskoncept til pårørende af misbrugere. Han havde året forinden opsagt sin stilling som virksomhedsleder for at prøve at gå nye veje. I foråret 2017 havde han taget en online uddannelse som hypnoterapeut og fandt igennem den vej interesse for at starte noget behandlingsrelateret.

Kenneth arbejdede for et amerikansk firma i Norge som ingeniør indenfor olie og gas, men han var egentlig kørt træt i den konstante rejsen frem og tilbage mellem Danmark og Norge.

I sensommeren 2017 mødte Kenneth og Lars igen hinanden til et AA møde i Esbjerg, og så gik snakken omkring det med behandling, hvilket Kenneth også i mellemliggende periode havde givet mange tanker. Allerede dagen efter havde Kenneth og Lars privat diskuteret muligheden for at lave et unikt behandlingskoncept. Konceptet skulle bryde med de traditionelle behandlingsmodeller, såsom Minnesota-modellen, som på det tidspunkt var den mest udbredte i Danmark.

Idéer tog form

Stille og roligt tog idéer form, og inden længe var virksomhedsmodellen skabt. Nu kom næste skridt – at finde en egnet bygning som kunne anvendes til formålet. I slutningen af august fandt Lars og Kenneth et nedlagt plejehjem, som lå tæt på Hejlsminde i Sønderjylland.

Plejehjemmet var ejet af Kolding Kommune. I dialog med kommunen blev der udarbejdet budgetter samt diskuteret mulighed for at leje bygningen samt istandsættelse. Efter flere gennemgange af bygningen blev en renoveringsplan udarbejdet, som blev præsenteret for Kolding Kommune. 

Desværre trak sagen ud, og endte med at Kolding Kommune ønskede at sælge. Det tidligere plejehjem skulle dermed kun bruges som alment boligbyggeri. Hele planen faldt til jorden…

Boligjagten blev sat ind

Tidligere nederlag skulle ikke slå de to herrer ud af kurs, og boligjagten satte derfor for alvor ind. Mange bygninger blev undersøgt, men intet så umiddelbart ud til at passe til de krav Kenneth og Lars havde til deres kommende behandlingscenter.

Makkerparret befandt sig en dag på en ældre, nedlagt landejendom. Ejendommen var så gammel og faldefærdig, at gavlene på selve stuehuset var ved at styrte ind. Slukøret vendte de to jyder snuden hjemad igen for undervejs at køre igennem den lille landsby Gjerndrup.

De passerede den nyligt nedlagte kro, og idet de kørte forbi, gik det op for dem begge, at dette måske kunne være stedet.

Efter et nærmere kig kunne de konstatere, at kroen bestod af en mindre krostue i underetagen, et par store festsale, samt få allerede renoverede værelser på 1. sal, hvor der tidligere havde været beboelse. Dette skete på en halvkold dag i oktober måned i 2017.

Kontrakten underskrevet

Ugen efter det første møde med kroen tog Kenneth og Lars kontakt til ejeren. Underskrifterne blev sat og en plan for istandsættelse blev udarbejdet. Arbejdet begyndte allerede midt oktober.

Projektet skulle selvfølgelig gerne i luften så hurtigt som muligt. De to herrer havde derfor travlt med istandsættelsen. Lars brugte sine håndværker-evner og knoklede 12-16 timer dagligt for at forvandle den gamle kro til drømmen om et behandlingscenter. Kenneth brugte det meste af sin tid i Norge, men når han var i Danmark, blev al tiden brugt i Gjerndrup. Sådan gik de næste par måneder.

Sideløbende havde Kenneth og Lars haft kontakt til udvalgte folk og spurgt, om de kunne tænke sig at være en del af projektet i form af at være virksomhedens første ansatte. Behandlingscenteret blev efterfølgende døbt ‘Det Gode Liv’. 

Heldigvis meldte alle fire udvalgte folk positivt tilbage. ‘Det Gode Liv’ havde dermed sine første ansatte. Det nye team afholdte i slutningen af november deres første ‘kickoff’ møde, hvor behandlingskonceptet blev diskuteret. Heldigvis bestod det nye team af folk med mange års erfaring på forskellige fagområder. Det lykkedes dermed at få skabt et behandlingskoncept, som var klar til at blive sat i søen d. 1. januar 2018.

En ny begyndelse

I december 2017 var Kenneth og Lars efterhånden tidsmæssigt presset med at få renoveringen klar til åbningen pr. 1. januar 2018. Derfor trådte flere af de nye medarbejdere ind, og sammen fik de sat de sidste penselstrøg.

Dagen kom endelig, hvor behandlingscenteret stod klar. Der blev afholdt åbent hus for alle beboere i området og andre interesserede, som ønskede at kigge forbi til en kop kaffe og se transformeringen af den gamle kro.

Dørene gik op den 1. januar 2018 med 3 klienter og 4 ansatte. Kenneth var stadigvæk i Norge for at spare på omkostningerne, og både Kenneth og Lars tog selv en del nattevagter for at kunne få det til at løbe rundt.