Hvem er - Det Gode Liv?

Ressource & behandlingscenter – Det Gode Liv, Behandler personer med de mest gængse former for afhængigheder og misbrug. Vi Hjælper disse personer ud af deres misbrug, hvorefter vi begynder at arbejde os ind til kerneproblematikken, som ligger til grund for afhængighed og misbrug. Vores dygtige behandlingsteam bestående af, psykoterapeuter, sygeplejersker og læger laver en evaluering, og en handleplan for udtrapning/nedtrapning af den enkeltes misbrug, hvorefter vi begynder behandlingen. 

Selvom Det Gode Liv, er den nye dreng i klassen, så har vi mere end 20års erfaring i huset. Vores behandlingsteam har masser af erfaring og oplevelser med i bagagen, som gør dem godt rustet til, at håndtere enhver opgave.

Det Gode Liv

Det Gode Liv - Etableret 2017

Historien om Det Gode Liv, tager sin begyndelse i 2007, hvor Kenneth Pedersen og Lars Johansen mødes første gang til et AA møde i Vejen, men ender kun med et periferisk bekendtskab. Der skulle gå næsten yderligere 10 år før Kenneth og Lars i forsommeren 2017 igen skulle støde på hinanden til et møde i Esbjerg.

Lars fortæller om sine tanker angående et ambulant behandlingskoncept til pårørende af misbrugere. Lars havde året forinden opsagt sin stilling som virksomhedsleder for at prøve at gå nye veje. I foråret 2017 havde han taget en online uddannelse som hypnoterapeut, og den vej igennem fandt interesse for at starte noget behandlingsrelateret.

Kenneth fortæller, at han arbejder for et amerikansk firma i Norge som ingeniør indenfor olie og gas, men at han egentlig er kørt træt i den konstante rejsen frem og tilbage mellem Danmark og Norge.

I sensommeren 2017 mødtes Kenneth og Lars igen til et AA møde i Esbjerg, og så gik snakken omkring det med behandling, som Kenneth også i mellemliggende periode havde givet mange tanker.  Allerede dagen efter havde Kenneth og Lars privat diskuteret muligheden for at lave et unikt behandlingskoncept. Konceptet skulle bryde med de traditionelle behandlingsmodeller såsom Minnesota-modellen, som på det tidspunkt var det mest udbredte i Danmark.

Idéer tager form

Stille og roligt tager idéer form, og inden længe er virksomhedsmodellen skabt. Nu kommer næste skridt, at finde en egnet bygning som kan anvendes til formålet. I slutning af August finder de et nedlagt plejehjem som ligger tæt på Hejlsminde i Sønderjylland.

Plejehjemmet var ejet af Kolding kommune, og i dialog med kommunen udarbejdes der budgetter og mulighed for at leje bygningen samt istandsættelse. Efter flere gennemgange af bygningen, udarbejdes der en renoveringsplan, som præsenteres for Kolding kommune. Desværre trækker sagen ud, og det ender med at Kolding kommune ønsker at sælge. Det tidligere plejehjem skulle dermed kun bruges som alment boligbyggeri. Hele planen falder til jorden…

Boligjagten sættes ind

Tidligere nederlag skulle ikke slå de to herre ud af kurs, og boligjagten sætte derfor for alvor ind. Mange bygninger bliver undersøgt, men intet ser umildbart ud til at passe til de krav Kenneth og Lars har til deres kommende behandlingscenter.

Makkerparret befinder sig en dag på en ældre nedlagt landejendom. Ejendommen er så gammel og faldefærdig at gavlene på selve stuehuset er ved at styrte ind. Slukøret vender de to jyder snuden hjem ad igen, for undervejs at køre igennem den lille landsby Gjerndrup. De passere den nyligt nedlagte kro, og i det de kører forbi, går det op for dem begge, at dette måske kunne være stedet.

Efter et nærmere kig, kunne de konstatere at kroen bestod af en mindre krostue i under etagen, et par store festsale, samt få allerede renoverede værelser på 1. sal, hvor der tidligere havde været beboelse. Vi befinder os nu på en halvkold dag i Oktober måned 2017.

Kontrakten underskrives

Ugen efter det første møde med kroen, tager Kenneth og Lars kontakt til ejeren. Underskrifterne bliver sat, og en plan for istandsættelse bliver udarbejdet. Arbejdet begynder allerede midt i Oktober.

Projektet skal selvfølgelig gerne i luften så hurtigt som muligt. De har derfor travlt med istandsættelsen. Lars bruger sine håndværker evner, og knokler 12-16 timer dagligt, for at få den gamle kro forvandlet til drømmen om et behandlingscenter. Kenneth bruger det meste af sin tid i Norge, men når han er i Danmark bliver alt tiden brugt i Gjerndrup. Sådan går de næste par måneder.

Sideløbende har Kenneth og Lars haft kontakt til udvalgte folk, og forespurgt om de kunne tænke sig at være en del af projektet, i form af virksomhedens første ansatte. Behandlingscenteret bliver efterfølgende døbt ‘Det Gode Liv’ 

Heldigvis melder alle 4 udvalgte folk positivt tilbage. ‘Det Gode Liv’ havde dermed sine første ansatte. Det nye team afholder i slutningen af november deres første ‘kickoff’ møde, hvor behandlingskonceptet diskuteres. Heldigvis er det nye team beståede af folk, med mange års erfaring på forskellige fagområder. Det lykkedes dermed at få skabt et behandlingskoncept, som var klar til at blive sat i søen d. 01-01-2018.

En ny begyndelse

Vi befinder os stadig i December 2017. Kenneth og Lars er efterhånden tidsmæssigt presset, for at få renoveringen klar til åbningen. 01-01-2018. Derfor træder flere af de nye medarbejdere ind, og de får sammen sat de sidste penselstrøg.

Dagen var kommet, og behandlingscenteret stod klar. Der blev afholdt åbent hus for alle beboere i området, og andre interesserede som ønskede at kigge forbi til en kop kaffe, og transformeringen af den gamle kro.

Dørene går op den 1. januar 2017 med 3 klienter og 4 ansatte. Kenneth er stadigvæk i Norge for at spare på omkostninger, og både Kenneth og Lars tager selv en del nattevagter for at kunne få det til at løbe rundt.

Det Gode Liv, anno 2021

UNDER UDVIKLING