Alkoholiker test - Drikker du for meget, eller er du pårørende til en der gør?

Tag vores alkoholtest nu

Denne alkoholtest er bygget op omkring nogle helt konkrete spørgsmål angående ens eget eller en nærtståendes alkoholforbrug. Testen vil være en god indikator på, hvor slemt alkoholforbruget har udviklet sig.

Hvis man har et ganske normalt forhold til alkohol, bør man ikke kunne svare ‘ja’ til nogle af disse spørgsmål. Tag vores alkoholtest allerede i dag, og bliv klogere på dit eget eller din nærtståendes drikkevaner.

Hvilken rolle har du?

Er du pårørende, eller tager du testen på egne vegne?

Hvornår er alkoholproblemer behandlingskrævende?

Hvis man har problemer med alkohol, har man ikke sit alkoholforbrug under kontrol. Det er ikke altid muligt for den enkelte at styre sit forbrug. Jo længere tid man misbruger alkohol, desto større er risikoen for, at man har et behandlingskrævende alkoholproblem – Tag alkoholtesten allerede i dag.

En alkoholmisbruger eller en alkoholiker har ofte gennem længere tid undertrykt nogle helt konkrete problemstillinger i eget liv. Disse problemstillinger er for det meste psykiske og kan betyde, at man har svært ved at håndtere sine egne tanker og følelser. Derfor vælger nogen at undertrykke disse med alkohol. 

Traume og psykiske lidelser er også blandt de mest konkrete årsager til afhængighed og misbrug

Alkoholproblemer bliver behandlingskrævende, når man ikke længere selv kan styre sin trang til alkohol. Vores alkoholtest ovenfor kan være en god hjælp til at afgøre, om man har et behandlingskrævende alkoholproblem.

Læs mere om vores forskellige behandlingstyper her – Døgnbehandling & Ambulant behandling

Har du brug for hjælp?

Kontakt os på vores døgnnummer til uforpligtende samtale om alkoholforbruget. Vi hjælper, vejleder og rådgiver, lige meget om du ringer på vegne af dig selv, eller om du er pårørende.

Send os en besked

Har du brug for at sende os en besked? Måske har du spørgsmål til behandling, eller måske har du blot brug for professionel rådgivning. Skriv en besked til Det Gode Liv. Vi svarer indenfor 12 timer eller næstkommende hverdag.