Alkoholiker test

Drikker du for meget, eller er du pårørende til en der gør?

Tag vores alkoholisme test online

Denne alkoholisme test er bygget op omkring nogle helt konkrete spørgsmål angående ens eget eller en nærtståendes alkoholforbrug. Testen vil være en god indikator på, hvor slemt alkoholforbruget har udviklet sig.

Hvis man har et ganske normalt forhold til alkohol, bør man ikke kunne svare ‘ja’ til nogle af disse spørgsmål. Tag vores alkoholtest allerede i dag, og bliv klogere på dit eget eller din nærtståendes drikkevaner.

På egne vegne

Denne alkoholtest er bygget op omkring nogle helt konkrete spørgsmål angående dit eget alkoholforbrug. Summen af dine svar giver et billede af, hvordan dit alkoholforbrug er og har udviklet sig. Målet med testen er, at du bliver klogere på dine alkoholvaner - og har du brug for hjælp med at tackle dem, så er vi her for at gribe dig.

Alkoholmisbrug og -afhængighed har over tid en stor negativ effekt på både helbred, psyke og sociale relationer, derfor er det vigtigt, at tage det alvorligt.

Dine svar forbliver fortrolige, så svar så ærligt som du kan.

For pårørende

Denne alkoholtest er designet til at hjælpe dig med at forstå og vurdere alkoholforbruget hos en person, som du står nær. Ved at besvare spørgsmål relateret til deres alkoholvaner, får du et klarere billede af, hvordan deres forbrug ser ud og har udviklet sig. Målet med denne test er at give dig indsigt og værktøjer til at støtte dem, hvis du har mistanke om, at de har et potentielt alkoholmisbrug.

Alkoholmisbrug og -afhængighed kan have alvorlige konsekvenser for helbredet, den mentale sundhed og sociale relationer. Det er derfor vigtigt at være opmærksom og tage det seriøst.

Dine svar er fortrolige, hvilket gør det muligt for dig at svare ærligt og præcist. Denne information vil være med til at give dig en forståelse af situationen og mulige veje frem.

Hvornår er alkoholproblemer behandlingskrævende?

Hvis man har problemer med alkohol, har man ikke sit alkoholforbrug under kontrol. Det er ikke altid muligt for den enkelte at styre sit forbrug. Jo længere tid man misbruger alkohol, desto større er risikoen for, at man har et behandlingskrævende alkoholproblem – Tag alkoholtesten allerede i dag.

En alkoholmisbruger eller en alkoholiker har ofte gennem længere tid undertrykt nogle helt konkrete problemstillinger i eget liv. Disse problemstillinger er for det meste psykiske og kan betyde, at man har svært ved at håndtere sine egne tanker og følelser. Derfor vælger nogen at undertrykke disse med alkohol. 

Traume og psykiske lidelser er også blandt de mest konkrete årsager til afhængighed og misbrug

Alkoholproblemer bliver behandlingskrævende, når man ikke længere selv kan styre sin trang til alkohol. Vores alkoholtest ovenfor kan være en god hjælp til at afgøre, om man har et behandlingskrævende alkoholproblem.

Læs mere om vores forskellige behandlingstyper her – Døgnbehandling & Ambulant behandling

Har du brug for hjælp?

Kontakt os på vores døgnnummer til uforpligtende samtale om alkoholforbruget. Vi hjælper, vejleder og rådgiver, lige meget om du ringer på vegne af dig selv, eller om du er pårørende.

Send os en besked

Har du brug for at sende os en besked? Måske har du spørgsmål til behandling, eller måske har du blot brug for professionel rådgivning. Skriv en besked til Det Gode Liv. Vi svarer indenfor 12 timer eller næstkommende hverdag.

Alkoholbehandling

Hvad er Alkoholbehandling? og hvornår er det nødvendigt?