Alkoholbehandling

Skrevet af: Psykoterapeut - Peter Flink Larsen

Professionel alkoholbehandling hos Det Gode Liv

Hos behandlingscenter Det Gode Liv tilbyder vi døgnbehandling og ambulant behandling til misbrugsramte og til pårørende. Man skal huske, at det aldrig er for sent at søge professionel hjælp i form af alkoholbehandling. Det er ikke en skam at have et misbrug, men det er en skam ikke at gøre noget ved det.

I behandling hos Det Gode Liv vil du blive mødt i øjenhøjde. Vores engagerede, omsorgsfulde og respektfulde personale vil altid sørge for, at du føler dig hjemme. Vi har et dygtigt behandlingsteam med mange års erfaring og et veluddannet sundhedspersonale, som sørger for din sikkerhed hele vejen igennem. Dette er vores garanti for god alkoholbehandling.

5 gode grunde til at vælge alkoholbehandling hos Det Gode Liv

 • Det Gode Liv har et stærkt samarbejde med mange af landets sundhedsforsikringer. Har du dermed en sundhedsforsikring, vil denne i langt de fleste tilfælde dække din behandling.

 • Det Gode Liv giver behandlingsgaranti på din alkoholbehandling. Dette er vores måde at sikre kvalitet og sikkerhed for vores klienter. Læs mere om behandlingsgaranti her


 • Pårørendebehandling er inkluderet i alkoholbehandling hos Det Gode Liv. Et misbrug berør oftest mange flere end kun misbrugeren selv, vi tager derfor hånd om hele familien.

 • Helt nyt og moderne behandlingskoncept CHANGE. Konceptet er bygget op på nogle af de bedste og videnskabeligt beviste metoder inden for alkoholbehandling.

 • Fagligt dygtigt og omsorgsgivende personale bestående af terapeuter, læger, sygeplejersker og nattevagter. Alle med deres egen erfaringer, fra et liv med misbrug tæt på kroppen.

Hvad er alkoholbehandling?

Alkoholbehandling er et tilbud om behandling for mennesker, der har udviklet et misbrug af alkohol eller lider af sygdommen alkoholisme. Der findes forskellige typer af behandling – heriblandt døgnbehandling, ambulant behandling og ofte også efterbehandling.

Behandlingen giver indsigt i sygdommen, og lærer dig hvordan du tackler din drikketrang. Samtidigt er det vigtigt at få en forståelse af, hvorfor man drikker. Alle som har misbrugsproblemer oplever, at der er nogle underliggende årsager til, hvorfor man er endt, hvor man er.

I alkoholbehandlingen lærer du undervejs at forholde sig til egne tanker og følelser, og ikke mindst hvordan man siger fra. Mentale værktøjer kan nemlig blive guldværd, når man skal ud og leve sit liv igen efter alkoholbehandling.

Rigtig mange finder glæde ved at deltage i behandling sammen med andre mennesker, som står i samme situation som én selv. Man føler dermed ikke længere, at man står alene.

Hvornår bør man søge hjælp til alkoholbehandling?

Er du bekymret over dine alkoholvaner og trangen til at drikke, selvom du ved, at det har nogle både sociale og fysiske konsekvenser? Måske er du klar over, at du både lyver for dig selv og din omgangskreds, når det kommer til dit drikkeri. Du skal søge hjælp, når du har eller er på vej til at udvikle et misbrug eller en afhængighed.

Mange mennesker tænker, at deres egen viljestyrke er nok til at stoppe, når man vil. Men dette er desværre sjældent nok. Det som mange oplever er, at det går godt i en periode, hvor man enten har skåret forbruget ned eller stoppet helt. Fejlen opstår ved, at man ikke har fået arbejdet med de årsager, der ligger til grund for misbruget eller afhængigheden.

Den egentlige udfordring ligger ikke i at stoppe, men i at være vedholden. Hvis man ikke forstår, hvorfor man begyndte at drikke til at begynde med, hvordan skal man så kunne forstå at lade være?

I alkoholbehandlingen får man mange vigtige værktøjer til fremtidig udvikling og håndtering af forskellige situationer og scenarier. Såsom hvordan man lærer at leve med, at alkohol er til stede, uden at man nødvendigvis selv har behov for at indtage det.

De pårørende spiller en stor rolle i behandlingen

De pårørende spiller en stor rolle. Ikke kun ift. motivation, men også i afklaringen om, at misbrugeren har et problem, som er behandlingskrævende i form af alkoholbehandling. Utrolig ofte starter bekymringerne hos de pårørende. Det er dem, som påvirkes mest af situationen, da det er dem som er nærmest. Det er dermed også de pårørende, der påpeger problemet først.

Det er utrolig hårdt at være pårørende til én med et alkoholmisbrug eller alkoholafhængighed. Det er vigtigt, at man får sagt fra, hvis man mærker, at det påvirker det mentale helbred eller tilstedeværende børn. Børn kan nemlig ikke altid selv sige fra, det er derfor vigtigt, at vi voksne gør det for dem.

Når man som pårørende skal overtale en misbruger til at gå i alkoholbehandling, skal man ikke lægge skjul på sine egne følelser. Den bedste måde, at få misbrugeren til at indse et problem, er ved selv at fortælle, hvordan man som pårørende oplever situationen, og hvordan man påvirkes af den. Man skal ikke gå på kompromis, og man skal ikke lave forhandlinger. Der findes kun én vej, og det er alkoholbehandling.

Typer af alkoholbehandling hos Det Gode Liv

Hos Det Gode Liv kan du både få døgnbehandling og ambulant behandling for alkoholmisbrug eller alkoholafhængighed. Vi afholder sammen med klienten og nærmeste pårørende en forsamtale. Under samtalen laver vi en forventningsafstemning fra både vores og klientens side. Samtidig skræddersyer vi en plan for alkoholafvænningen efter klientens behov.

Alle har forskellige behov indenfor alkoholbehandling af afhængighed og misbrug. Dette mener vi, giver vores klienter den bedste oplevelse.

Nogle gange sker det, at alle parter ikke kan deltage ved en eventuel forsamtale. Her er der oftest tale om, at pårørende med samtykke fra misbrugeren/den afhængige træffer en beslutning om alkoholbehandling, hvorefter behandlingsforløbet begynder.

Sådan foregår behandlingsforløbet

Når man ankommer i døgnbehandling, bliver man tilset af en læge. Dette er en hel essentiel del af indskrivningen. Vi skal være sikre på, hvilke behov hver enkel klient har rent medicinsk.

Oftest har klienter brug for en afrusningsfase, når de ankommer i døgnbehandling. Et langt forløb med alkoholmisbrug kan have skabt svære abstinenser. Disse skal vi gerne have klienten ud af på den mindst smertefrie måde. Sådan begynder en alkoholbehandling oftest.

I døgnbehandling hos Det Gode Liv deltager alle klienter i fælles undervisning, samt gruppeterapi og gruppesamtaler. Alle klienter skal undervejs i forløbet fremlægge visse opgaver, som tager del i helingsprocessen og forståelsen af sygdommen. 

En stor og vigtig del af behandlingen er de individuelle samtaler med den tilknyttede terapeut. Samtalerne dykker dybere ind og søger efter de underliggende problemer, som ligger til grund for afhængigheden eller misbruget. Årsagerne kan være alt fra psykiske lidelser, svigt, traume eller dårligt selvværd.

Det Gode Liv tilbyder tilmed mindfulness og kurser i åndedrætsteknikker. Dette foregår som udgangspunkt én gang om ugen. Det anbefales at alle klienter deltager, men denne type undervisning er dog helt valgfri.

En alkoholbehandling ved indskrivning i døgnbehandling varer normalt mellem 4-6 uger. Dette er dog meget individuelt og kan variere fra klient til klient. Læs mere om døgnbehandling.

Ambulant alkoholbehandling er et tilbud til dem, som har brug for at tilpasse sin behandling efter arbejde, familie og personlige interesser. 

Behandlingen foregår via individuelle terapeutiske samtaler med udgangspunkt i samme teknikker, som benyttes i døgnbehandlingen. Klienten møder op på aftalte lokation og modtager ambulant alkoholbehandling 1-2 gange i ugen. Alle aftaler kan laves udenfor den normale arbejdstid 0.8.00 – 16.00. Dette kalder vi fleksibel behandling.

Kan jeg selv vælge behandlingssted for ambulant behandling, tænker du måske?

Ja. Ifølge §141 har alle borgere ret til anonym ambulant alkoholbehandling. Man har ret til selv at vælge, hvilket privat eller offentligt tilbud man gerne vil tilgå. Kommunen skal betale behandlingsomkostningerne. Læs mere om ambulant behandling.

Praktiske informationer om døgnbehandling

 • Alle klienter bliver tildelt eget værelse. Toilet og bad er fælles blandt alle klienter ✅
 • Det er tilladt at bruge mobiltelefon og bærbar PC udenfor undervisningstiden og kun på eget værelse ✅
 • Behandlingsomkostningerne er alt inklusive ✅ (Dog eksklusiv medicin)
 • Mulighed for besøg af pårørende hver søndag ✅ 
 • Der er som udgangspunkt ingen venteliste – Opstart hurtigst muligt ✅ 
 • Tobaksrygning er tilladt, dog kun på udendørsområder ✅

Hvad koster alkoholbehandling?

Prisen på alkoholbehandling er meget individuel. Et behandlingsforløb kan strikkes sammen på flere forskellige måder, da alle har forskellige behov. Det har stor betydning hvor omfattende misbruget eller afhængigheden er, og derfor kan varigheden på en alkoholbehandling også være forskellig.

Vi ønsker ikke at vildlede med forskellige priser på alkoholbehandling, og netop derfor opfordrer vi i stedet til, at du kontakter os på vores hovednummer: +45 72 100 800.

Der findes forskellige former for finansiering af alkoholbehandling. Nogle er beskrevet nedenfor ↓ 

Behandling betalt gennem kommunen

Alkoholbehandling skal være tilgængeligt for alle. Ifølge §141 har man lovmæssigt ret til selv at vælge et behandlingstilbud, så længe dette tilbud er ambulant.

Sundhedsforsikring

Kontakt din forsikring og tag en dialog omkring mulighed for finansiering af behandling. Nogle mennesker har en sundhedsforsikring gennem arbejdsgiveren uden egentligt at være klar over det.

Egenbetaling

Valget om egenbetaling for sin behandling kan være en stor beslutning og nogle gange den eneste mulighed. Det er derimod ikke en beslutning, du vil fortryde.

Arbejdsgiverbetalt behandling

Tag en dialog med din arbejdsplads. Ofte har arbejdspladsen en klar misbrugspolitik, og der kan være god forretning i at hjælpe en værdsat medarbejder i nød.

Behandlingsgaranti og gratis tilbagefaldsbehandling hos Det Gode Liv

Vi tilstræber altid at have høj kvalitet i al vores behandling, og netop derfor tør vi give alle vores klienter en behandlingsgaranti på deres alkoholbehandling. Behandlingsgaranti dækker en gratis ambulant tilbagefaldsbehandling.

Der kan være mange årsager til et tilbagefald. Vi vil dog gerne sikre, at vi har overholdt vores del af aftalen, nemlig kvalitet i behandlingen. Behandlingsgarantien er gældende to år fra udskrivning og er kun gældende én gang. Regler og vilkår fremgår for at bibeholde sin garanti. Læs mere her.

Send os en besked

Har du spørgsmål til alkoholbehandling, eller har du brug for hjælp, råd eller vejledning? I så fald skal du være meget velkommen til at sende os en besked med dit spørgsmål eller bekymring. Vi forsøger at svare på alle beskeder indenfor 12 timer.

Er du pårørende?

Er du pårørende til en alkoholiker? Få hjælp hos Det Gode Liv. Kontakt os på tlf.

Hvad er alkoholisme

Få indblik i sygdommen alkoholisme.
Læs med i linket herunder.