Alkoholisme symptomer

Alkoholisme symptomer

Der findes mange tegn og symptomer på alkoholisme. Der findes både adfærdsmæssige og helbredsmæssige tegn, som man bør være opmærksom på – alkoholafhængighed er en alvorlig sygdom. Er du bekymret for din egen situation, eller er du pårørende til en med alkoholproblemer? Læs med nedenfor ↓

Tegn og symptomer på alkoholisme

Alkoholisme er en alvorlig afhængighed af alkohol – lidelsen betragtes som en sygdom. Abstinenser er typisk et af de første symptomer på alkoholisme. Nogen oplever slem rysten på hænder og skælven på resten af kroppen. Det er ikke unaturligt at kroppen gør opråb, hvis man ikke får sit sædvanlige indtag af alkohol.

Når man er afhængig af alkohol, tror kroppen at alkohol er en naturlig og nødvendig del for at kunne fungere. Abstinenser opstår derfor, fordi kroppen har vænnet sig til det store indtag af alkohol.

Fysiske tegn på alkoholisme

Vi ved, at rysten på hænder og krop kan være et tegn på alkoholisme. Men hvilke tegn skal man ellers være opmærksom på? Derudover findes både fysiske og psykiske tegn på alkoholisme. Sværhedsgraden og symptomerne kan variere og afhænger ofte af, hvor afhængig man er. Her er nogle af symptomerne. 

  • Svedeture
  • Kvalme og opkast
  • Hovedpine
  • Søvnproblemer
  • Depressionslignende symptomer

Vil du gerne vide mere om fysiske tegn på alkoholisme – Læs mere her
Du kan også tage vores alkoholtest, hvis du har brug for et mere konkret svar.

Tegn på alkoholskader

Følgesygdomme og skader forårsaget af alkohol er ikke forbigående. Der kan være tale om livsændrende lidelser forårsaget af et langvarigt misbrug af alkohol. Sundhedsstyrelsen vurderer, at der findes mere end 60 alkoholrelaterede skader og følgesygdomme.

Et stort alkoholindtag nedsætter samtidig immunforsvaret, hvilket gør kroppen mindre modstandsdygtig overfor almindelige sygdomsforløb såsom influenza og covid-19. Andre mere alvorlige alkoholskader kan ses i listen nedenfor ↓ Hvis du er i tvivl, bør du altid kontakte din læge.

  • Knogleskørhed
  • Alkoholdemens
  • Forhøjet blodtryk
  • Skader i hjernen
  • Alkoholrelaterede kræftsygdomme

Sundhedsfaglig vurdering af alkoholismesymptomer kan også findes på sundhed.dk.

Spørgsmål?

Telefonen er altid åben. Ring anonymt døgnet rundt.

Drikker du for meget, eller er du pårørende til en der gør?

Tag vores alkoholiker test online.

Testen vil være en god indikator på, hvor slemt alkoholforbruget har udviklet sig.