FAQ

Spørgsmål besvaret af: Centerleder - Lars Johansen

Oftest stillede spørgsmål

Det Gode Liv, har svaret på en række oftest stillede spørgsmål. Hvis du har et spørgsmål til os, har vi muligvis allerede svaret på dette. 

Hvis ikke, skal du være meget velkommen til at sende os en besked med dit spørgsmål. 

Spørgsmålet kan indsendes i formularen nederst på siden.

Hvad koster det at komme i behandling?

Det Gode Liv er et privat behandlingstilbud, som arbejder tæt sammen med 80 % af sundhedsforsikringerne, som vælger Det Gode Liv som deres første prioritet. Hvis du dækket af en sundhedsforsikring så betaler de for behandling. Ellers der mulighed for egenbetaling, hvor man selv, eller fx familie hjælper med betalingen. Priser kan ses andetsteds her på siden.

Hvad betyder det at der er behandlingsgaranti?

Hos Det Gode Liv stiller vi en behandlingsgaranti, det betyder at hvis du efter en gennemført primær behandling, tager et tilbagefald indenfor 2 år, giver Det Gode Liv en gratis ambulant tilbagefaldsbehandling. Du skal overholde de krav der stilles til garantien. Det kan du læse mere om, på siden omkring behandlingsgaranti.

Er der offentlig registrering af deltagere i behandling?

Nej. Det Gode Liv er ikke en del af det offentlige system, så din deltagelse i behandling er 100 % anonym og fortrolig. Der videregives kun oplysninger til tredjepart, såfremt du selv ønsker det og skriftligt har givet dit samtykke til det. Dette gælder for både ambulant– og døgnbehandling.

Kan jeg passe mit arbejde mens jeg går i behandling?

Både ja og nej. I ambulantbehandlingen som foregår, uden for normal arbejdstid, kan du passe dit arbejde og andre forpligtigelser. I døgnbehandlingen bliver du indskrevet på et af vores døgncentre hvor du vil opholde dig under hele behandlingsforløbet, og derfor er nødt til at sygemelde dig eller lign.

Hvordan motiverer man en misbruger til at komme i behandling?

Hos Det Gode Liv er telefonisk rådgivning gratis. Som pårørende kan du kontakte os, så du kan få nogle konkrete råd til, hvad du kan gøre, for at få misbrugeren til at søge behandling. I er også velkomne til at aftale tid til en forsamtale – med eller uden misbrugeren selv – hvor vi får en snak om jeres situation, og hvordan i bedst motiverer vedkommende til at søge hjælp. Vores erfaring er, at disse familiesamtaler ofte fører til, at misbrugeren går i behandling.

Hvordan fungerer antabus sammen med behandling?

En del har tidligere forsøgt sig med antabusbehandling – uden nogen videre langtidsvirkende effekt. Undersøgelser viser da også, at antabusbehandling kan være hensigtsmæssig på kort sigt, men på lang sigt løser antabus ikke et alkoholproblem. Antabus kan bruges som et hjælpemiddel (en krykke) i starten af et behandlingsforløb, og behandlingen med antabus stopper først når du selv føler dig klar.

Bliver man set ned på, ved at gå i behandling?

Nej, det gør man bestemt ikke! – De fleste finder det heller ikke specielt heltemodigt ikke, at tage på hospitalet, hvis man har brækket benet. Når man har et problem, man ikke selv kan løse, er det mest fornuftige man kan gøre, at finde den rette hjælp – Langt størstedelen af alle klienter, ender med ubeskrivelig sejrsfølelse, når de kommer ud af deres misbrug.

Hvilke mennesker risikerer jeg at møde i behandlingen?

Det Gode Liv er et tilbud til de mere ressourcestærke misbrugere. De som går i behandling hos Det Gode Liv, som danskere er flest, med job, familie og bolig. 82 % af vores deltagere har tilknytning til arbejdsmarkedet og ca. 60 % bor sammen med deres familie. Behandlingen er altså for ”helt almindelige jordnære danskere”, skolelærere, sygeplejersker, læger, håndværkere, selvstændige, skraldemænd, ledere osv. som har det tilfælles, at de har mistet kontrollen over deres alkoholforbrug.

Skal mine pårørende deltage i familiebehandlingen?

Nej. Det Gode Liv familiebehandling er ikke krævet for at kunne gå i behandling. Men Det Gode Liv kræver, for at din behandlingsgaranti skal dække, at dine nærmeste pårørende gennemgår behandlingstilbuddet indenfor 6 mdr.