Vejen, behandlingscenter

Sølyst behandlingscenter i udkanten af Vejen

Behandlingscenteret i Vejen ligger lige udenfor byen, i fredelige og rolige omgivelser. Centeret er omgivet af en stor grund, med en privat baghave, og ligger ud til en mindre trafikeret vej. 

Da behandlingscentret skulle navngives, faldt det meget naturligt, at indblande den store nærtliggende sø. Dermed kunne man annoncerer at centeret havde fået navnet, Sølyst.

Sølyst er en supplering til behandlingscenter Bøgely i Brørup. De to centre ligger mindre end ti km fra hinanden, hvilket gør kommunikation og samarbejde, de to centre imellem meget nemmre.

Praktiske informationer om Sølyst

Huset rummer otte værelser, hvoraf to af disse er med eget badeværelse. De seks andre værelser deler de resterende tre badeværelser. Huset besidder i øvrigt tre opholdsstuer, et stort køkken, og en stor forgang med vaske og tørrerum. Alt dette fordeles på to etager.

Husets udendørs arealer rummer en stor privat baghave delt i to, med tilhørende terrasse. Endvidere ligger huset, på en næsten 1 hektar stor ejendom.

Sølyst i vejen, er i tæt samarbejde med med Bøgely i Brørup, og står derfor ikke alene. Dog har Sølyst to behandlere tilknyttet, sådan at alt behandling kan foregå på stedet. Klienter på Sølyst vil aldrig være overladt til dem selv, da der altid vil være en terapeut eller nattevagt tilknyttet.  

Sølyst i Vejen tilbyder døgnbehandling

Døgnbehandling er en intensiv form for behandling, hvor klienten er indskrevet i 3-8 uger. Dette afhænger af hvilken type afhængighed der er tale om, og hvor omfattende den er. 

Når man er indskrevet i døgnbehandling, indgår man i den daglige rutine, sammen med de andre klienter. Undervejs gennem dagen, er der undervisning, gruppeterapi samt individuel terapi. 

Man forbliver på behandlingscentret under hele behandlingen. Dette er med undtagelse af deltagelse i AA, NA og GA møder. Dette aftales med terapeuten, og typisk vil man tage afsted flere klienter ad gangen.

Der vil én dag hver uge, være mulighed for at få besøg af pårørende.