Call me

Gaming, Not Gambling. Sådan lyder ordene fra fagfolk, som er blevet opmærksomme på, at flere og flere helt unge bruger deres penge på (In-Game) accessories, Skins og Loot Boxes.

Når vi tænker på ludomani, forbinder vi det oftest som en voksen ting. Efterhånden skal man bruge NemID for at få adgang til diverse spiludbydere på nettet, eller et gyldigt billede Id, hvis man skal have adgang til et fysisk casino.


Udtrykket (Gaming eller Gambling) har floreret i det danske samfund i den seneste tid. Der er kommet mere fokus på hvad vores børn fortager sig på nettet, men hvad ved vi egentligt om de spil, som børnene spiller på daglig basis?

Gaming industrien er efterhånden spækket med spil som tilbyder (In-Game) merchandise, såsom skins og loot boxes. Dette er fremmedord for mange mennesker, og det kræver derfor en uddybelse.
Umildbart er der ikke noget galt i at kunne købe noget, som man kan få gavn af i sit spil.

Så længe man ved hvad man får. Dette skaber ikke forvirring eller skuffelse.
Men det kan dog stadig være farligt, og det er værd at være opmærksom på, hvor mange penge ens barn bruger på skins og accessories i sit spil.

Der hvor man for alvor, kan begynde at stille spørgsmålstegn, er når der kan købes så kaldte ”Loot Boxes” For bedre at kunne forklare hvad dette er, tager vi udgangspunkt i Spilgiganten Electronic Arts, som er skaberen af Spillet FIFA. FIFA har de sidste 8 år været meget populær for tjenesten Ultimate Team, hvilket giver mulighed for at skabe sit eget fantasihold, og spille mod andre online.

FIFA bruger ”Loot Boxes” i form af FIFA-Pakker, som indeholder Spiller-kort og andet som kan bruges til sit hold. Disse pakker koster penge. Rigtige penge. Og der ikke nogen garanti for at modtage noget af værdi. Faktisk er der i de fleste tilfælde mere end 95% chance for at modtage indhold, som ikke har tilnærmelsesvis den værdi, som man har betalt for pakken.

Netop derfor kan det være farligt, og det kan fremprovokere en afhængigheds-skabende tendens. Jagten på den helt store præmie, som man ikke engang kan få gavn af, i det virkelige liv. Det kan være farligt for helt unge mennesker, som måske endnu ikke har en forståelse for økonomi.

Det er meget vigtigt at man taler med sine børn om dette, så det ikke ender med at tage overhånd. Gambling er ikke tilladt før man er fyldt 18 år, og alligevel er dette frit tilgængeligt for børn og unge.
Gaming har for alvor gjort sit indtog i den virtuelle verden, og det vigtig at vi er opmærksomme.

Kontakt Behandlingscenter Det Gode Liv, for råd og vejledning.
Mail: Info@det-gode-liv.com
Tlf: 72 100 800

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *