Call me

Definitionen af alkoholisme

Alkoholisme er den mest alvorlige form for alkoholmisbrug og indebærer manglende evne til at styre sine drikkevaner. Det kaldes også almindeligvis alkoholforstyrrelse. Alkoholforstyrrelser / alkoholisme er organiseret i tre kategorier: mild, moderat og svær. Hver kategori har forskellige symptomer og kan forårsage skadelige bivirkninger.

Personer, der kæmper med alkoholisme, føler ofte, at de ikke kan fungere normalt uden alkohol. Dette kan føre til en bred vifte af problemer og påvirke faglige mål, personlige forhold og helbred. Over tid kan de alvorlige bivirkninger af konsistent alkoholmisbrug forværre og forårsage skadelige komplikationer.

Den største kamp i mit liv var den konstante følelse af tomhed og være alene. Det største tab var ikke at miste arbejde, kæreste eller venner men mig selv. Kenneth tidlige klient og nu ædru i 2 år.

Advarselsskilte på alkoholisme

Nogle gange er advarselssymbolerne for alkoholmisbrug meget mærkbare. Andre gange kan de tage længere tid at overflade. Når alkoholafhængighed opdages i sine tidlige stadier, øges chancen for en vellykket behandling betydeligt men det er aldrig for sent.

Fælles tegn på alkoholisme omfatter:

* ikke i stand til at kontrollere alkoholforbruget
* Kræver alkohol, når du ikke drikker
* Sætte alkohol frem for alt
* Følelse af behovet for at stoppe med drikker mere og mere
* Benægter, lyver, gør problemet mindre og manipulere

Hvis du føler dig som om dit alkoholforbrug har taget på dit liv, er det vigtigt at finde behandlingsmuligheder, der vil hjælpe dig. Din læge vil typisk ikke kunne hjælpe dig da alkoholisme sidder mellem ørene. Kontakt i stedet Det Gode Liv på 72100800 og få en snak om dine / jeres muligheder.

Mange faktorer kan øge risikoen for alkoholmisbrug. Folk kan blive afhængig af alkohol af en grund og gradvist udvikle et misbrug. For eksempel drikke i vanskelige tider – død i familien eller jobtab – potentielt udløse et langvarigt alkoholmisbrug, men det ligger typisk en dybere grund som vi finder ind til.

Mens der er forskellige grunde til, hvorfor folk begynder at drikke, er nogle af de mest almindelige at:

Afstresse

At stole på alkohol for at reducere daglig stress kan påvirke sandsynligheden for at udvikle alkoholisme. Da alkohol er en depressiv og beroligende, producerer alkohol følelser af fornøjelse. Hyppigt drikkeri bygger dog tolerance og man skal have mere

Have det godt

Alkohol kan give nogle mennesker en pause fra virkeligheden. Det giver en følelse af lettelse fra underliggende problemer, som dit sind kan forsøge at flygte fra. Imidlertid kan konstant alkoholforbrug for at komme igennem dagen eller ugen blive et alvorligt drikkeproblem.

tab

At miste et familiemedlem eller en ven kan tage på dig følelsesmæssigt, fysisk og mentalt. Alkohol kan lindre det sorg, du føler og er vant til at komme igennem vanskelige tider.

Overvinde angst

Nogle mennesker er naturligt ivrige efter, at de bliver vedvarende bekymrede. Alkohol sænke hæmninger og gør dem mere behagelige i sociale situationer. Over tid kan det dog føre til vanedannende adfærd.

Manglende tilslutning

Mange mennesker drikker fordi de ikke føler sig tilstrækkeligt forbundet med andre. De mener, at alkohol enten vil mærke tomrummet eller muligvis gøre det lettere for dem at få nye relationer. Det modsatte er imidlertid typisk en sandhed eller man finder sammen med ligesindet.

Skam

Skam er en af de vanskeligste følelser for mange at klare, og det er også en af de mest traumatiske. Mens alkohol midlertidigt kan skjule skam med falske følelser, får det også mange mennesker til at engagere sig i hensynsløs eller tåbelig adfærd, som senere kan få dem til at føle sig endnu mere skam, hvilket kan forårsage en nedadgående spiral.

Trauma / Bagliggende årsager til alkoholisme

Vi ser en form for traume hos stort set alle klienter, som vi behandler. Der er mange former for traume, men de er alle smertefulde hændelser. For mange er behandling af uløst traume / følelser nøglen til deres succes.

Sundhedsmæssige komplikationer fra alkoholmisbrug

Drikker for meget – ved en enkelt lejlighed eller på lang sigt – kan have indflydelse på dit helbred. Nogle virkninger af alkohol kan have en mindre effekt på dit helbred, mens andre kan være alvorlige eller livstruende.

Alkohol er i princippet et opløsningsmiddel som opløser organer, hjerneceller, familier, karriere, venner og relationer – noget mister alt.

Flere kortvarige virkninger af alkoholmisbrug kan producere:

* Langsom reaktionstid
* Dårlig reflekser
* Reducer hjernens aktivitet
* Sænket hæmning
* Sløret syn
* Åndedrætsbesvær
* Rastløshed

Derudover kan forbruge for meget alkohol påvirke din langsigtede sundhed. Nogle bivirkninger kan ligge i dvale i mange år, før de overføres.

Her er nogle af de langsigtede sundhedsforhold forårsaget af alkohol:

* Hjerne skade
* Wernicke-Korsakoff syndrom (en neurobiologisk sygdom)
* Lever sygdom
* Diabetes komplikationer
* Hjerteproblemer
* Øget risiko for kræft
* Visionsskade

Behandling for alkoholism

At vælge at søge hjælp til en alkoholafhængighed er en af de største men bedste beslutninger, du kan tage. Hos Det Gode Liv er du og din familie i centrum og i bliver behandlet med respekt og på et individuelt niveau. Kontakt os på 72100800 eller se mere på www.det-gode-liv.com

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *