Afhængighed af gaming

Afhængighed af gaming

Afhængighed af gaming tilhører den yngre generation. Gaming er i forvejen en mandeplaget verden, og derfor er det også oftest drenge og yngre mænd, som ender i misbrug og afhængighed af gaming. Men hvordan opstår afhængigheden? og hvilke konsekvenser har den? Læs med i denne uges nyhedsbrev.

Hvordan opstår afhængighed af gaming?

Gaming er blevet langt mere populært, efter at de som er dygtige nok, kan gøre det til en levevej. Netop derfor er det også blevet sværere, at gennemskue hvornår man har et sundt forhold til gaming, og hvornår det bliver en besættelse.

Gaming skal være en sjov og underholdende beskæftigelse. Samtidig kan der være visse områder, hvor gaming faktisk har en positiv indvirkning. Det handler dog om, at balancere sit gaming forbrug.

Afhængighed af gaming begynder ved at erstatte virkelighed, med den virtuelle verden. Unge som er meget introverte, og som har svært ved at skabe sociale relationer, vil oftest være i størst risiko.

I den virtuelle verden sker fremskridt oftest øjeblikkeligt, og brugeren vil altid være i sikkerhed og i kontrol. Gaming kan dermed blive et falsk fix, fra hverdagens problemer og frustrationer.

Hvilke konsekvenser har afhængigheden?

Afhængighed af gaming kan på sigt udløse alvorlige konsekvenser. Rent psykisk kan man komme langt væk fra virkeligheden, hvilket kan have negativ indvirkning på bl.a. akademisk interesse, kreativitet og selvværd. 

Personer som lider af gaming afhængighed, har i gennemsnit sværere ved at passe skole og arbejde. Dette resulterer i pjækkeri og flere sygedage.

Dårlig personlig hygiejne, dårlige kostvaner og en meget inaktiv livsstil, er også noget som forbindes med afhængigheden. Gaming kommer til at fylde så meget, at alt andet oftest virker ligegyldigt.

Unge med afhængighed af gaming, lider også ofte af, Angst, stress og depressions lignende symptomer.

Hvad kan man gøre som forælder eller pårørende

Som forælder eller pårørende har man sikkert prøvet, at omtale problemet eller sætte begrænsninger. Nogen har måske sågar prøvet at fjerne muligheden for gaming, i håbet om at dette ville få vedkommende til at glemme sit behov.

Desværre har dette sjældent den ønskede effekt. Grunden til dette er nogle helt konkrete underliggende årsager, som kan være individuelle. Derfor anbefaler vi altid at man opsøger professionel hjælp.

Hvis man ikke opsøger hjælp, men derimod ignorer de underliggende årsager, kan dette give problemer resten af ens liv.

Spørgsmål?

Telefonen er altid åben. Ring anonymt døgnet rundt.