Hvad er hash

Hvad er hash?

I en tid hvor der tales meget positivt om medicinsk cannabis, kan det være svært rent faktisk at vide, om hash er godt eller skidt? Og hvad er hash egentligt? Der er beviser på at medicinsk og reguleret brug af cannabis, kan gøre en forskel for patienter med visse lidelser. I denne artikel, vil vi dog fokuserer på umotiveret brug af hash. Læs med nedenfor ↓

Hvad er hash, og hvor længe er hash i blodet?

Hash stammer fra cannabisplanten, som udelukkende gror og kan gro under varme og tilpassede forhold. Ordet hash bruges aktivt om de stoffer, som stammer fra cannabisplanten, men faktisk er hash kun et af få stoffer, som stammer derfra.

Det er aldrig selvsagt, at man får en god oplevelse ved at ryge hash. Man ved dog ikke på forhånd, hvordan man reagerer på stoffet. For en førstegangsryger kan rusen vare mellem 2-4 timer, hvor effekten undervejs vil aftage.

Effekten af hash omtales ofte som – Afslappende, man får let til latter og man bliver mere udadvendt, dette efterfølges af indadvendthed og en ofte voldsom appetit.

For personer som får en ubehagelig oplevelse, kan hash efterlade en ængstelig, paranoid og hallucinerende. Hash kan i øvrigt føre til hashpsykose, som er en konstant tilstand af førnævnte.

For personer som jævnligt sætter sig bag rettet, kan det være en meget dårlig idé at ryge hash. Cannabis kan nemlig spores i urinen og blodet, i helt op til 3 uger efter man har røget. Dog vil en spyttest oftest kun vise positiv i op til 24 timer efter indtagelse.

Hvordan påvirkes hjernen af hash?

Oftest tales der om at korttidshukommelsen påvirkes kraftigt af hash, men også andre funktioner af hjernen påvirkes. Reaktionsevnen nedsættes kraftigt, og man mister nemt opmærksomheden.

Hvis man ryger hash hver dag, har man nedsæt indlæringsevne. Man får sværere ved at koncentrere sig og komplicerede opgaver kan virke uoverskuelige.

Kan man blive afhængig af hash?

Det simple svar er JA. Man kan sagtens blive afhængig af hash, og langt de fleste som ryger hash hver dag, er psykisk afhængige af stoffet. Kroppen og hjernen vænner sig til påvirkningen, og man kan derfor føle sig ugidelig, deprimeret og træt, når man ikke er påvirket.

Det er sådan afhængighed fungerer. Man vender konstant tilbage til stoffet, grundet det ubehag det giver, ikke at være under påvirkning.

Det kan tage lang tid, at komme ud af et hashmisbrug. Hash hæmmer personlig udvikling, og det kan være svært efterfølgende at forholde sig til egne tanker og følelser, netop fordi disse fortrænges ved længerevarende brug af hash.

Hash kan i visse tilfælde give fysiske abstinenser. Hertil opleves søvnløshed, rastløshed og mavepine, bl.a.

Spørgsmål?

Telefonen er altid åben. Ring anonymt døgnet rundt.