Forebyggelse & faktorer indenfor alkoholisme

Forebyggelse & faktorer indenfor alkoholisme

 

Folk drikker alkohol i sociale sammenhænge, når noget skal fejres og for at slappe af. Alkohol har oftest en stærk effekt på mennesker, og gennem tiderne, har mennesket kæmpet med at forstå, og håndtere alkohol.

Hvorfor skyldes alkohol, at folk føler og reagere forskelligt?
Hvornår har man nået grænsen?
Hvorfor bliver nogen mennesker afhængige, mens andre ikke gør?

Dette er blot nogle af de spørgsmål, som vi søger svar på.

Effekten af alkoholvarierer fra person til person, og afhænger af forskellige faktorer.

Blandt andet –

  • Hvor meget man drikker
  • Hvor ofte man drikker
  • Ens alder
  • Ens helbred
  • Genetik

Selvom indtagelse af alkohol ikke nødvendigvis er et problem, så kan for megen indtagelse have store konsekvenser, for ens velvære, helbred, sociale liv og meget mere.

Det kan være svært, at afgøre om man har anliggende for, at blive stærkt afhængig af noget.

Genetik er ikke noget man selv er herre over. Hvis man i familien, har en længere historik med alkoholmisbrug, så betyder det ikke nødvendigvis at man selv bliver afhængig, men det betyder at man bør passe på, og at indtagelse af meget alkohol for ofte, kan resultere i at man genetisk udløser det potentiale der evt. var anliggende for.

Den største årsag til misbrug, er dog stadig uhåndterede mentale problemer, såsom traumatiske oplevelser. Vi har alle forskellige metoder at håndtere vores udfordringer på. Nogle mennesker finder det nemmere at prøve at glemme, ved at søge til rusmidler. Dette er ikke unormalt, men kan have store konsekvenser til følge, når sjælden eller jævnlig indtagelse, udvikler sig til afhængighed og misbrug.

Hos behandlingscentret Det Gode Liv, arbejder vi meget med årsagerne der ligger til baggrund for misbrug, også kaldet bagomliggende problemer. Vi anser det som meget vigtigt, at man får ryddet op i fortiden, for at lære at håndtere nutiden, og ønsker at være en del af fremtiden. kontakt os

Spørgsmål?

Telefonen er altid åben. Ring anonymt døgnet rundt.