Alkoholkampagne

Alkoholkampagne - Uge 40

Alkoholproblemer rammer alle, og oftest flere end man lige tror. Uge 40 er landsdækkende alkoholkampagne med fokus på det at have et overforbrug eller et alkoholmisbrug.

Ifølge sundhedsstyrelsen findes der 640.000 mennesker i Danmark med et sundhedsskadeligt overforbrug af alkohol. Udover dette findes der ca. 147.000 som lider af alkoholafhængighed.

Alkoholafhængighed betragtes som en sygdom. Når man er blevet afhængig af alkohol kan man ikke kurerer sig selv. Man har dermed brug for professionel hjælp.

De som forsøger selv at stoppe eller at kontrollere sit overforbrug, vil med stor risiko tage et tilbagefald. Typisk er det ikke svært at stoppe, men det er svært at være vedholden. Grunden til dette kan bl.a. være abstinenser og psykisk trang.

De fleste kan finde motivationen til at stoppe, men motivation kommer og går, og netop derfor kan man ikke udelukkende være afhængig af sin motivation. Man bør derfor søge professionel hjælp, når man har motivation til at stoppe med at drikke alkohol. 

Det er okay at bede om hjælp

Du er ikke alene. Faktisk er det at bede om hjælp en kæmpe styrke – Kontakt os direkte for rådgivning og vejledning

Tilbud om alkoholbehandling

En alkoholkampagne bør ikke kun have fokus på alkoholmisbrug, men også på alkoholbehandling. Hvilke tilbud findes der, og hvilke muligheder har man som borger? Det gode liv hjælper jer til at blive klogere på emnet.

Døgnbehandling

Døgnbehandling er den mest effektive og intensive behandling der findes. En alkoholbehandling som døgnbehandling tager normalt 5-6 uger, hvor man bor og opholder sig på vores behandlingscenter. I den periode modtager man undervisning, gruppeterapi og individuel terapi. Døgnbehandling er altid inklusiv efterbehandling og terapi til de pårørende. Klik her for at læse mere om døgnbehandling

Ambulant behandling

Ambulant behandling er for dig som ønsker at bo hjemme og fortsat gå på arbejde samt passe andre forpligtelser i hverdagen. Sideløbende går man til behandling 1-2 gange pr. uge af en times varighed pr. gang. Ambulant behandling foregår som 1-1 terapi, der er dermed fuldt fokus på den enkelte klient. Klik her for at læse mere om ambulant behandling

Vi støtter alkoholkampagnen

Det gode liv støtter op om alkoholkampagnen i uge 40 og opfordre alle som har et overforbrug af alkohol, til at række ud og søge rådgivning og vejledning. Vores telefon er altid åben og vi tager gerne en fortrolig og uforpligtende samtale om dit eller dine nærmestes alkoholproblem. Det gode liv er samtidig godkendt til at udføre §141, hvilket betyder at vi kan tilbyde gratis ambulant alkoholbehandling.

Få hjælp allerede i dag

Ønsker du at vide mere om vores behandling? Tøv ikke med at kontakte os. 
Vores telefon er åben alle døgnets 24 timer. Ønsker du derimod at vi kontakter dig, kan du skrive med vores live chat eller sende os en besked i formularen nedenfor ↓ Vi besvarer alle beskeder senest næstkommende hverdag.

Er du pårørende?

Vi rådgiver også pårørende - Tøv derfor ikke med at kontakte os

Alkoholtest

Er du usikker på om dit forbrug er skadeligt? Tag vores alkoholtest i dag