Døgnbehandling

Døgnbehandling

Peter Flink Larsen

Skrevet af: Psykoterapeut

Styrken

Styrken ved døgnbehandling er, at man har ro til at koncentrere sig om sin behandling, uden at skulle tænke på dagligdagens forpligtelser. Samtidig har man tid til at restituere, både fysisk og psykisk, efter et længere misbrug, og man har læger, sygeplejersker, terapeuter og psykolog som en del af det daglige behandlingsteam.

Terapeuterne er specialuddannede til at behandle afhængighed, og samtidig har de personlige erfaringer med netop afhængighed af alkohol, stoffer eller spil. Du møder altså en fagperson, der af egen erfaring ved, hvad det hele drejer sig om. Dette er en af styrkerne ved Tefoto modellen.

De pårørende har mulighed for at få ro i den periode, hvor misbrugeren er i døgnbehandling, efter en opslidende tid med misbruget. Her har de pårørende tid til, at finde sig selv igen.

En alkohol døgnbehandling varer typisk 5 uger – men kan forlænges efter behov, hvorefter der er 6 måneders efterbehandling, og familiebehandling til de pårørende. – tilbagefaldsbehandlinger typisk 3 uger.

En ludomani døgnbehandling varer typisk 3 uger – men kan evt. følges op med ambulant behandling – og efterbehandling.

Medicin og kokain behandlinger varer 5-8 uger eller yderligere da det tager længere til at trappe ud af stoffet, men vil også typisk blive kombineret med ambulant behandling.

Det Gode Liv hjælper med alkoholisme

Fokus på behandling

Vi har i døgnbehandling nyt supermoderne industri køkken, med vores egen kok der søger for, at alle får den korrekte næring så klienterne kan fokusere på deres behandling, og ikke på madlavning, som på alle andre behandlingshjem.

Hos Det Gode Liv får man en ordentlig introduktion i centeret, når man ankommer eller på et senere tidspunkt, alt efter hvilken tilstand klienten er i på givende tidspunkt.

Undervisning foregår i moderne lokaler med alt i AV-udstyr. Vi har små, mellem og store mødelokaler til forskellige former for terapi. Alt er nøje planlagt og indrettet netop til det formål, at behandle mennesker med afhængighed.

Hos det gode liv ankommer du til et nyrenoveret behandlingssted, hvor du bliver modtaget med varme og imødekommenhed.