Call me

Stadier af alkoholisme

Der er forskellige stadier af alkoholisme. Den tidlige fase er det fungerende individ med afhængighed. De har stadig et job, og deres forhold er intakte, men deres liv lider på grund af deres afhængighed. Det er det mest almindelige scenarie. Du behøver ikke lide store tab for at have en afhængighed.

Det sene stadium af afhængighed er den ikke-fungerende afhængige. De har mistet deres job og er nødt til at bruge hver dag. Det er, hvad folk synes afhængighed er som, men denne stereotype er sjælden.

Konsekvenserne af alkoholisme forværres med tiden. Alkoholisme er en progressiv sygdom. Det er aldrig nemt at stoppe. Men hvis du allerede har lidt negative konsekvenser og ikke vil have dem til at blive værre, er der aldrig et bedre tidspunkt at stoppe end nu.

Hvor almindelig er alkoholisme?

Cirka 10% af enhver befolkning er afhængig af narkotika eller alkohol. Alkoholisme er mere almindelig end diabetes , der forekommer i cirka 7% af befolkningen.

Afhængighed krydser alle socioøkonomiske grænser. 10% af lærerne, 10% af blikkenslager og 10% af administrerende direktører har en afhængighed.

Udtrykkene alkoholafhængighed, alkoholisme og afhængighed er alle ækvivalente. Forskellige udtryk er blevet brugt over tid i et forsøg på at overvinde stigmatiseringen af ​​afhængighed.

Årsager til alkoholisme

  • Familie historie. Cirka 50-60 procent af afhængighed skyldes genetiske faktorer
  • Dårlige mestringsevner til at håndtere stress.
  • Negativ tænkning, såsom en alt-eller-intet tilgang til livet.
  • Underliggende angst eller depression.

Familie historie

Genetik forklarer 50 procent af, om et individ vil udvikle en alkoholisme.

Dette er bevist med tvillingestudier. Når en identisk tvilling er afhængig af alkohol, har den anden tvilling stor sandsynlighed for at være afhængig. Men når en ikke-identisk tvilling er afhængig af alkohol, har den anden tvilling ikke nødvendigvis en afhængighed. Baseret på forskellene mellem de identiske og ikke-identiske tvillinger, har undersøgelser vist, at 50-60 procent af afhængighed skyldes genetiske faktorer.

Dårlige mestringsevner til stress

Stress er en vigtig risikofaktor i alkoholisme. Det er især vigtigt i overgangen fra moderat storbrug til misbrug.

Stress er af nogle få grunde en risikofaktor. For det første, jo mere stresset du er, jo mere vil du flygte eller slappe af, og det er grunden til, at folk henvender sig til stoffer eller alkohol. For det andet, når du er stresset, har du en tendens til at gøre det, der er kendt og forkert i stedet for det, der er nyt og rigtigt, derfor er det mere sandsynligt, at du falder tilbage til dine gamle måder.

Der er hjælp at hente:

Vi hjælper dagligt alkoholikere med at komme ud af deres misbrug og de pårørende der er berørt af denne familiesygdom

Kontakt os i dag og få den første hjælp

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *