Call me

Sådan hjælper nogen med alkoholproblemer

Hvornår anses det for alkoholisme?

At se et familiemedlem, en ven eller en kollega til en med alkoholproblemer kan være svært. Du kan måske undre sig over, hvad du kan gøre for at ændre situationen, og hvorvidt personen selv ønsker din hjælp.
Alkoholisme er et udtryk, der bruges til at beskrive en person med en alkoholforstyrrelse. En person med alkoholisme har både en fysisk og psykologisk afhængighed af alkohol. De kan have problemer med at kontrollere deres drikkevaner eller vælge at fortsætte med at drikke, selv om det forårsager problemer. Disse problemer kan forstyrre deres faglige og sociale forhold eller endda deres eget helbred.

En alkoholforstyrrelse kan variere fra mild til svær. Svage mønstre kan udvikle sig til mere alvorlige komplikationer. Tidlig behandling og intervention kan hjælpe folk med alkoholforstyrrelser. Mens det er op til den person, der villigt begynder sin nådighedsrejse, kan du også hjælpe. Læs videre for nogle trin, du kan tage for at hjælpe din ven, familiemedlem eller elskede.

Hvordan man nærmer sig en person med alkoholforstyrrelser

Trin 1. Lær om alkoholforstyrrelser

Før du gør noget, er det vigtigt at vide, om din ven eller elskede har en alkoholafhængighed. Alkoholforstyrrelser, eller alkoholisme, er mere end bare at drikke for meget fra tid til anden. Nogle gange kan alkohol som coping mekanisme eller social vane se ud som alkoholisme, men det er ikke det samme. Folk med alkoholforstyrrelser drikker ikke moderat, selvom de siger, at de kun har en drink

Der er også regering og program websteder for yderligere ressourcer og information om at hjælpe nogen med en alkoholafhængighed. Udforsk dem for at lære mere om afhængighed og erfaring:

• Al-Anon
• Anonyme alkoholikere

Trin 2. Øv hvad du vil sige

Lad den person det handler om vide, at du er tilgængelig, og at du ikke er ligeglad. Forsøg at formulere udtalelser, der er positive og støttende. Undgå at være negativ, sårende eller formildende.

Brug af “I” -opgørelser mindsker beskyldningen og lader dig være en aktiv deltager i diskussionen. Det kan være nyttigt at frembringe en særlig bekymring. Du kan nævne, når alkohol forårsager en uønsket effekt, såsom voldelig adfærd eller økonomiske problemer. I stedet for at sige: “Du er en alkoholiker – du skal få hjælp nu,” kan du sige, “Jeg elsker dig, og du er meget vigtig for mig. Jeg er bekymret for, hvor meget du drikker, og det kan skade dit helbred. ”

Forbered dig på alle svar. Ligegyldigt reaktionen, skal du forblive rolig og forsikre din person om, at de har din respekt og støtte.

Trin 3: Vælg den rigtige tid og sted

Vælg den rigtige tid til at have denne vigtige samtale. Hold samtalen på et sted, hvor du ved, at du vil have ro og privatliv. Du vil også gerne undgå forstyrrelser, så du har den fulde opmærksomhed. Sørg for, at personen ikke er forstyrret eller optaget af andre problemer. Vigtigst er, at personen skal være ædru.

Trin 4: Fremgangsmåde og lyt med ærlighed og medfølelse

Hvis personen har et alkoholproblem, er det bedste du kan gøre, at være åben og ærlig med dem om det. Håber personen bliver bedre på egen hånd, vil det ikke ændre situationen, tværtimod

Fortæl peronen, at du er bekymret for, at de drikker for meget, og lad dem vide, at du vil være støttende. Vær forberedt på at få en negativ reaktion. Prøv at rulle med nogen modstand mod dine forslag. Personen kan være i benægtelse, og de kan endda reagere vredt på dine forsøg. Tag det ikke personligt. Giv dem tid og rum til at gøre en ærlig beslutning, og lyt til, hvad de har at sige.

Trin 5: Tilbyde din support

Indse, at du ikke kan tvinge nogen, der ikke ønsker at gå i behandling. Alt du kan gøre er at tilbyde din hjælp. Det er op til dem at afgøre, om de vil tage det. Vær ikke dømmende men empatiske og oprigtige. Forestil dig selv i samme situation, og hvad din reaktion kan være.

Din ven eller elskede kan også ytre løfte om at klare skære på egen hånd. Men handlinger er vigtigere end ord. Opfordre personen til at komme ind i et formelt behandlingsprogram. Bed om konkrete forpligtelser og følg derefter op på dem.

Du vil måske også gerne se, om andre familiemedlemmer og venner vil være involveret. Dette kan afhænge af flere faktorer, f.eks. Hvor alvorlig situationen er, eller hvor privat personen kan være.

Trin 6: Intervener

Det at diskutere dine bekymringer er forskellig fra en intervention. En intervention er mere involveret. Det involverer planlægning, giver konsekvenser, deling og præsentation af en behandlingsmulighed.
En indsats kan være en handling, hvis personen er meget modstandsdygtig over for at få hjælp. Under denne proces kommer venner, familiemedlemmer og kolleger sammen til at konfrontere personen og opfordre dem til behandling.

Intervention gøres ofte ved hjælp af en professionel rådgiver. En professionel terapeut kan:

• rådgive om, hvordan man får personen til behandling
• forklare hvilke behandlingsmuligheder der er
• find programmer i dit område

Det Gode Liv hjælper jer igennem hele processen og står til rådighed med råd og vejledning, og sender gerne en professionel terapeut til interventionen. Kontant os eller på telefon 72 100 800

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *