Call me
Misbrugskonsekvenser for pårørende

At kæmpe med et misbrug, eller en afhængighed anses af mange som værende et individueltproblem. Skadelige rusmidler har muligvis en større ødelæggende effekt på selve brugeren, men mange tager ikke med i deres overvejelser, at de pårørende oftest er lige så hårdt ramt, om ikke fysisk, så psykisk. 

Misbrug af rusmidler går hårdt ud over familien. Som pårørende til en misbruger, er det ikke unormalt at få psykiske lidelser, såsom stress, depression, angst m.m. ovenpå flere traumatiske oplevelser, eller psykisk vold over en længere periode.

Afhængighed i familien går også hårdt ud over børnene. Børn som tidligt udsættes for traumatiske oplevelser, af en forælder som ofte eller konstant er påvirket af rusmidler, har større sandsynlighed for at lide under dette senere i sit liv.

Disse børn har også selv større chance for, at udvikle afhængighed overfor enten stoffer eller alkohol i sit voksenliv. Mens børn udvikler deres personlighed, er de ekstra sårbare, og meget påvirkelige, hvilket leder til større sandsynlighed for at gentage den adfærd, de selv har været udsat for.

Det er derfor vigtigt at man, som pårørende til en misbruger søger professionel hjælp, og sørger for at være opmærksom på hvilken påvirkning denne adfærd eller situationen har haft på et evt. barn/børn.
Hos Det Gode Liv tilbyder vi ambulantbehandling til pårørende. Det er vigtigt at man får indsigt i sygdommen, for at få den nødvendige forståelse. Formålet er at alle skal have det godt, før at familien kan blive hel igen.

Det Gode Liv er de første i Danmark, til at tilbyde klienter ægte behandlings garanti. 

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *