Call me

Mange anser det at kæmpe med et misbrug, som værende en individuel oplevelse. Misbrug af rusmidler kan gøre så stor skade på selve brugeren, at de fleste helt glemmer andre involverede parter såsom nær familie. Ægtefæller, børn og forældre som muligvis oplever misbruget helt tæt på, kan tage skade både finansielt og helbredsmæssigt.

Indvirkningen af alkohol, ludomani og/eller stofmisbrug, kan være kortvarig som langvarig. Et fredfyldt og kærligt hjem, kan blive splittet ad, grundet misbrug og afhængighed.

Selvom personen med afhængigheden, fjerner sig fra dagligdagens billede, vil han/hun dog stadig forårsage følelsesmæssig påvirkning hos de pårørende, samtidig vil forsømmelse også have negativ indflydelse.

Børn som vokser op med en forælder, som har et misbrug, har naturligt større chance for selv, på et senere tidspunkt i livet, at misbruge stoffer eller alkohol. Grunden til dette ligger i, at barnet muligvis har haft en eller flere traumatiske oplevelser, i løbet af sin opvækst.

At se en forælder misbruge stoffer eller alkohol, skaber ofte følelsesmæssige bekymringer, der ikke kun skaber forsinkelser i læring og udvikling, men også langvarige mentale og følelsesmæssige lidelser.

Problemer som skyldes afhængighed, løser ikke sig selv. Det er derfor vigtigt at familien søger hjælp. Dette kan eksempelvis gøres via Al-Anon møder, eller via et ambulant forløb med en terapeut.

Den primære løsning vil være at få den afhængige til at gå i behandling, det kan dog være svært at overtale en misbruger til selv at søge hjælp, man kan derfor benytte sig af de muligheder der er for pårørende, til at få råd og vejledning.

Pårørende lider ofte af mentale helbredsproblemer, efter længere tids involvering i et misbrug.

Det vigtigste er, ikke at give op, men derimod at finde styrken til, at få den nødvendige hjælp.

Ressource – & behandlingscentret Det Gode Liv, tilbyder både døgnbehandling og ambulantbehandling til misbrugsramte, såvel som ambulantbehandling til pårørende.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *