Call me
Intervention

Det er ekstremt svært, at overvære nære eller kære have en afhængighed, eller et misbrug. Potentielt destruktiv opførsel over længere tid, kan ødelægge mange aspekter af en persons liv. Langt de fleste kæmper med at åbne op for emnet, og få taget den første samtale eller konfrontation.

Der er forskellige metoder, at overveje når temaet omkring afhængighed skal tages op.

  • Først og fremmest, enhver konfrontation som opfattes som belærende eller som er baseret på vrede, vil med høj sandsynlighed ikke være succesfuld.
  • Forvent gerne en stor portion modstand eller benægtelse, fra den afhængiges side. Forbered dig gerne på dette.
  • Målet med konfrontationen eller interventionen, bør altid være at opfordre den afhængige, til at overveje at gå i behandling. Hensigten bør aldrig være at straffe, beskylde, eller på nogen måde at gengælde enhver form for følelsesmæssig lidelse, som den afhængige har forvoldt andre.

Intervention

En planlagt og oprigtig intervention består af, en eller flere nære venner og-eller familiemedlemmer, som konfronterer den afhængige, med deres bekymringer, på en ikke truende måde, samt et forsøg på at overbevise den afhængige, om at vedkommende bør søge professionel hjælp, i form af behandling.

Interventioner kan både foregå en til en, eller ved en samling af en gruppe nærtstående personer. 

Planlægning og iscenesættelse af en intervention, kan dog være meget stressende, for alle involverede, og mange har derfor svært ved at få det gjort.

(Det Gode Liv) er selvfølgelig behjælpelige med denne slags problemer. Vi hjælper meget gerne med gode råd, eller planlægning af forestående intervention. Telefonen er åbent i alle døgnets 24 timer, og man er selvfølgelig også velkommen til at sende os en mail, hvis man finder dette mere passende.

Det første skridt er altid det vigtigste.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *