Call me

Alkoholisme er en sygdom som stammer fra genetiske, miljømæssige og/eller psykologiske faktorer. En høj procentdel har, som udgangspunkt genetisk chance for at udvikles alkoholisme. Denne genetiske chance kan dog overvindes, da genetik er risikofaktorer, og ikke skæbne.

Personer som lider af sygdommen (alkoholisme) har ofte brug for behandling, terapi og lægemidler for at kunne stoppe med at drikke, og begynde en sundere livsstil.

Alkoholisme kan i nogle tilfælde tage længere tid at udvikle, og i andre tilfælde kan dette gå relativt hurtigt, der er derfor ikke nogen bestemt tidsramme, for hvor lang tid det tager at udvikle sygdommen.

Personer som begynder gentagende at drikke mere end normalt vil opdage at trangen til alkohol med tiden vil vokse. I begyndelsen vil dette mest være psykologisk trang, altså mere en stærk lyst, frem for nødvendighed. Dertil kommer toleranceudvikling. Dette er et tegn på at kroppen er begyndt at vænne sig til alkoholen, og dermed skal
mængden af indtagelsen forøges, for at opnå den ønskede virkning.

Dette er også forklaringen på hvordan nogle personer kan have en promille på mellem 3-5 og stadig være til dels funktionel eller sågar i live.

Trangen til alkohol vil over tid udvikle sig mere til nødvendighed. Hertil vil man begynde at opleve abstinenser. Som for eksempel rystende hænder og generelt ubehag. Disse abstinenser vil med tiden også forværres, og udvikle sig til værre og mere seriøse abstinenser.

En person som har udviklet alkoholisme er både psykisk og fysisk afhængig, det er derfor meget farligt at stoppe med at drikke på egen hånd og uden opsyn. Dette skal gerne foregå under en afrusningsfase, hvor det derefter anbefales at opstarte et behandlingsforløb.

Hos Behandlingscenter (Det Gode Liv) Hjælper vi mennesker, som har haft et langvarigt misbrug, og som er nået til et punkt, hvor det kan være svært, at komme ud af på egen hånd. Dette er der ikke nogen skam i. Afhængighed er nemlig en sygdom, og ikke noget man bør skamme sig over.

Hos (Det Gode Liv) arbejder vi med de årsager der måtte ligge til grund for misbrug og afhængighed. Dette gør vi, ved samme med vores klienter, at dykke ned i fortiden, og finde samt bearbejde det eller de problemer der har sat sig på sjælen, så vores klienter igen kan få et godt liv, uden alkohol, spil og euforiserende stoffer.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *