Call me

Der er ingen tvivl om at spiritus og jul går hånd i hånd.

For mange er dét at drikke alkohol i hverdagene bandlyst, eller ihvertfald ikke noget særligt mange gør, medmindre vi har december måned. Her anses det mere normalt at drikke vin, øl og gløgg, selvom vi ikke har ramt weekenden endnu. Det er derfor også en måned hvor mange mennesker, med alkohol afhængighed, føler sig mere sårbare. Nogen tænker sikkert også, hvordan de skal komme igennem sociale arrangementer og julefrokoster, uden indtagelse af alkohol.

Der er dog måder at håndtere dette på.

Dem som har været vant til en jul fyldt med alkohol og beruselse, har måske svært ved at forestille sig, hvordan det kan være anderledes.

Selvom alkohol fylder meget i julen, er det vigtigt at tænke, at alting ikke bliver bedre med indtagelse af alkohol. Der er så mange ting at lægge mærke til, og glæde sig over, som ikke er associeret med alkohol. Såsom at se og mærke andre menneskers glæde, og at være sammen med sin familie, og nyde deres selskab. 

Hvordan håndterer man bedst muligt sociale arrangementer og måske endda den årlige firmajulefrokost. Her kan der opstå et pres til, at drikke alkohol, eller tanker om hvad andre mennesker synes om én, hvis man ikke drikker.

Undlad at tænke over hvad andre mennesker synes. Oftest har de mere travlt med dem selv, end at holde øje med hvor meget du har drukket.

Husk at tænke på, at den måde du drikker alkohol på, er anderledes end den måde folk uden alkohol afhængighed gør. Husk på hvorfor du valgte at stoppe, og husk på alle de gode ting du har lært.

Hos behandlingscentret Det Gode Liv er telefonen altid åben for rådgivning. Du vil altid blive modtaget med forståelse, og sammen vil vi finde den bedste løsning til netop dig. Det at få talt om tingene kan være befriende, især med mennesker som kender din situation, eller som selv har stået der, hvor du står lige nu.

Det Gode Liv er de første i Danmark, til at tilbyde klienter ægte behandlings garanti. 

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *