Call me

Hvilken effekt har kokain på hjernen

Kokain øger niveauet af det naturlige belønningsstof i hjernen, som hedder dopamin. Normalt genbruges dopaminen, og sendes tilbage til den celle som frigav den, dermed lukkes signalet mellem nervecellerne.

Når kokainen indtages forhindre den dopaminen i at blive genanvendt, og i stedet vil store mængder hobe sig op, i rummet mellem to nerveceller, hvilket stopper deres normale kommunikation.

Oversvømmelsen af dopamin i hjernens belønningskredsløb, gør at hjernen tilpasser sig den overskydende mængde dopamin, og bliver mindre følsom overfor reaktionen forårsaget af kokainen. Som resultat af dette, ses en stor forøgelse af den dosis som brugeren tager, i et forsøg på at opretholde den samme følelse af eufori.

Ved længerevarende brug bliver man afhængig, og det kan være svært at stoppe igen. På længere sigt er misbrugsbehandling den mest succesfulde metode anvendt til at stoppe et misbrug af kokain. Mange afhængige som prøver at stoppe på egen hånd, vil med større sandsynlighed tage et tilbagefald. 

Det Gode Liv er de første i Danmark, til at tilbyde klienter ægte behandlings garanti. 

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *