Call me
Hvem er i risiko for alkoholisme?

Et alkoholmisbrug eller alkoholisme er oftest udløst, af enten sociale eller psykologiske problemer. Disse personer som indgår i denne gruppe, drikker for at løsne sig, eller for nemmere, at kunne slappe af i sociale sammenhænge. Andre drikker for at takle hverdagens udfordringer, som for eksempel stress, eller måske traumatiske oplevelser tidligere i livet, som over længere tid er blevet undertrykt.

Nogle mener at alkoholmisbrug, eller alkoholisme kan være arveligt. Det kan dog være svært at afgøre, hvorvidt det kun er oplevelser i en persons liv, eller om genetikken også spiller ind. En ting står helt fast, alkohol har en meget forskellig indvirkning fra person til person. Nogle mennesker har nemmere ved at blive afhængige end andre.

Behandlingscentret Det Gode Liv understreger, at når der er udviklet alkoholisme, er det vigtigtat undersøge hvad der udløste afhængigheden. Selvom der kan være mange forskellige forklaringer, vil hovedårsagen som regel være, alvorlige livshændelser eller traume, som har fået en person til at drikke i en stigende grad, indtil alkoholisme er udviklet.

Alkoholisme anses som værende en sygdom. Når det først er konstateret, er det noget følger én, resten af livet. Meget få personer formår herefter at udvikle et sundt forhold til alkohol, også forstået som ”at drikke med måde”. De fleste har størst succes med helt at holde sig fra alkohol. Samtidig vil størstedelen også have, størst chance for at blive ædru, ved at gå i misbrugsbehandling. Der er ingen svaghed eller skam i at erkende sin magtesløshed.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *