Call me

Hvad er hashafhængighed ?

Det første skridt på rejsen til genopretning er at erkende / accept af at du har et problem med narkotika eller alkohol. Nogle gange er det dog svært at være objektiv, når man vurderer dit eget stofbrug eller det, der tilhører en person, du elsker. At vide, om du er afhængig af eller i starten abusive stadier af stofbrug, er det vigtigt at forstå tegn på afhængighed, der er forbundet med specifikke stoffer.

Vi ser her et score kort med 10 tegn på marihuana / Hash afhængighed. Hvis du genkender nogen af tegnene i dig selv eller en person, du elsker, kunne en afhængighed af marihuana være til stede.

  • Hash tolerance og tilbagetrækning: Ligesom ethvert stof fører regelmæssig brug af marihuana til en tolerance for det. Det betyder, at du har brug for mere af stoffet for at opnå det samme effekt. Hvis du har brug for mere af stoffet for at blive høj, opbygger du tolerance. Hvis du begynder at opleve abstinenssymptomer eller tolerance, kan du være afhængig af marihuana. Tegn på tilbagetrækning omfatter tab af appetit, irritabilitet, søvnløshed eller angst.
  • ryger mere end planlagt: Du kan begynde at tænke: “Jeg skal bare tage et par hvæs.” Men slutte med at ryge det hele i løbet af dagen. Hvis det sker regelmæssigt, er det et tegn på afhængighed.
  • Kan ikke skære ned eller stoppe med at ryge hash: Du kan forsøge at stoppe dit stofbrug. Men du kan måske ikke stoppe, når du forsøger at holde op. At være i stand til at stoppe brugen betyder, at du sandsynligvis har brug for hjælp til at blive ren.
  • Masser af tid bliver på at blive høj af hash:  Hvordan vi bruger vores tid, siger meget om os. Hvis hovedparten af det bruges enten på at blive høj, venter på at blive høj, eller leder efter marihuana / hash, der er et seriøst rødt flag.
  • Reducerede aktiviteter: Hvis din tidsplan er langsomt blevet udtømt af alle fysiske eller fritidsaktiviteter og erstattet med at hænge ud og blive høj, så kan du være afhængig af marihuana.
  • Fortsætte med at ryge hash trods de problemer, det medfører: Din adfærd på arbejdspladsen ændres. Hvis du for eksempel er blevet advaret om, at du bliver fyret, hvis du kommer for sent til arbejde eller dukker op igen, men du fortsætter med at ryge hash, før du går i arbejde, så udviser du adfærd, der er selvabsorption.
  • Bruger hash til at undslippe fra problemer: Hvis du føler at  den eneste måde, du kan håndtere problemer på arbejdspladsen eller i hjemmet er at blive høj, så du kan være afhængig af hash.
  • Afhængigt af marihuana at være kreativ eller slappe af eller nyd selv: Hvis du har brug for at blive høj, før du føler dig behagelig tilpas,  at være kreativ eller før du virkelig kan slappe af, så kan du være afhængig af marihuana.
  • Valg af relationer og aktiviteter baseret på, hvorvidt du vil være i stand til at blive høj:  Hvis du bestemmer hvilke ting der skal deltages i, og hvem du skal hænge ud med, afhængigt af om du kan ryge hash og blive høj, så er du sandsynligvis afhængig til marihuana.
  • Manglende evne til at overvåge det daglige ansvar : Hvis du har vigtige ansvarsområder i dit daglige liv, men begynder at konsekvent undgå at se dem igennem, fordi dit sind er ved at blive høj, kan det være et motivationsproblem, eller det kan lige så nemt betyde dig har en psykologisk afhængighed af THC (tetrahydrocannabinol).

Ved at stoppe med at ryge hash bliver det ofte meget svært på 3. dagen da stoffet derved er på vej ud af kroppen. Det vil sige, at abstinenser begynder som både kan være psykiske og fysiske. Abstinenser er typisk det som gør at man begynder at ryge hash igen for derved at slippe for tankemyller, ikke kan sove og frustrationer.

Ved at ryge hash kan man gå i en hash psykose som betyder indlæggelse på psykiatrisk hospital. Efter opholdet på hospitalet har 60% udviklet skizofreni indenfor 4 år som betyder en sindssyge med tvangstanker og spaltet personlighed. Hashafhængighed er derfor farlig men også et stort problem for dine pårørende.

Lad os hjælpe dig og din famile til et bedere liv uden afhængighed. Vejen til os er mange og vi har mange forskellige behandlingstilbud både igennem sundhedsforsikringer, egenbetaling eller kommunale paragraffer (101,107). Det betyder, at der faktisk ikke er nogen undskyldning for at komme i gang med en professionel behandlingen hos os enten døgn eller ambulant / dagbehandling. Vi hjælper samtidig din familie til at have forståelse for sygdommen, støtte og hjælpe dig og ikke mindst vokse sammen med dig til et bedre liv med nye muligheder. Kontakt os i dag på 72108323 eller info@det-gode-liv.com

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *