Call me
Hvad er et misbrug?

Et misbrug/en afhængighed er en kronisk sygdom. Ofte karakteriseret ved tvangstanker, og ukontrollerbar søgen efter rusmidler, gambling & materielle ting mm. Forskellige typer misbrug, betyder også forskellige konsekvenser for kroppen, organerne og hjernen. Stofmisbrug, som oftest betegnes som det mest skadelige misbrug for hjernen, kan lede til uønskede langvarige forandringer, i hvordan hjernen fungere.

Stofmisbrug samt alkoholmisbrug betegnes også, som værende de to afhængigheder, med størst tilbagefaldsrate, grundet kroppens tilvænning, som gør rusmidlet nærmest uundværligt, for at kunne fungere.

Vejen til stofmisbrug, begynder som regel med frivillig indtagelse af stoffer, forstået på den måde, at dette er i fasen inden kroppen bliver afhængig. Med gentagende indtagelse over tid, vil evnen til at sige fra forringes væsentligt, og trangen vil herefter overtage styringen.

Stofmisbrug påvirker de dele af hjernen som involverer belønnelse, motivation, indlæringsevnen, hukommelsen, kontrol og adfærd.

Kan man blive behandlet for misbrug?

JA, det er bestemt muligt, men dog ikke så simpelt som det lyder. Fordi afhængighed er en kronisk sygdom, kan man ikke umildbart kurerer sig selv, ved at stoppe sin indtagelse, eller forbrug i et par dage. Langt de fleste mennesker har behov for længerevarende behandling og omsorg, for helt at stoppe, og tage styringen over sit liv tilbage.

Et behandlingsforløb hos (Det Gode Liv) vil hjælpe på følgende måde:

  • At stoppe sit misbrug.
  • At forblive fri af sit misbrug.
  • At arbejde med bagomliggende problemer, som skulle være til baggrund for misbrug.
  • At blive udstyret med værktøjer, til fremadrettet personlig udvikling.

Det Gode Liv er de første i Danmark, til at tilbyde klienter ægte behandlings garanti. 

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *