Call me

For meget alkohol er farligt!

For de fleste voksne er moderat alkoholbrug sandsynligvis ikke skadeligt. Men omkring 400.000 voksne danskere har en alkoholforstyrrelse og omkring 150.000 er alkoholikere. Det betyder, at deres drikkevand forårsager nød og skade. Alkoholisme er en sygdom ifølge WHO (World health Organisation) og det betyder samtidig at alkoholisme kan behandles via læge, behandligssteder.

Alkoholisme eller alkoholafhængighed er en sygdom, der forårsager

Trang – et stærkt behov for at drikke

Tab af kontrol – ikke at kunne stoppe med at drikke, når du er begyndt

Fysisk afhængighed – abstinenssymptomer

Tolerance – behovet for at drikke mere alkohol for at føle den samme effekt

Uharmonisk i karakterer – Negligerer (gøre problemet mindre) manipulere (for at få sin vilje), benægte problemet og lyve.

Med alkoholmisbrug er du ikke fysisk afhængig, men du har stadig et alvorligt problem. Drikkeriet kan medføre store problemer i hjemmet, i jobbet eller på skolen. Det kan få dig til at sætte dig selv i farlige situationer eller føre til juridiske eller sociale problemer. Dette udvikler sig ofte til alkoholisme, skilsmisse, tabt arbejde eller venner forsvinder.

Et andet almindeligt problem er sundheden i at drikke for meget alkohol og selvfølgelig alkoholisme. Sundhedsstyrelsen anbefaler max 21 genstande for mænd og 14 genstande pr. uge for kvinder i Danmark er der 800.000 som drikker mere end den anbefalede

For meget alkohol er farlig. Kraftigt druk kan øge risikoen for visse kræftformer. Det kan forårsage skade på leveren <https://medlineplus.gov/liverdiseases.html>  , hjernen og andre organer. Drikke under graviditet kan skade din baby <https://medlineplus.gov/fetalalcoholspectrumdisorders.html>  . Alkohol øger også risikoen for død fra bilulykker, skader, mord og selvmord. En aktiv alkoholiker forudsager også store problemer for pårørende som nogen gange udvikler sig til medafhængighed. Det betyder ikke, at de pårørende begynder at drikke men det udvikler nogle eller alle de samme uharmoni i karakterer.

Du kan have udviklet alkoholisme eller være på vej til det, hvis du kan svare ja til to eller flere af disse spørgsmål:

I det forløbne år har du det

 • Endte med at drikke mere eller i længere tid end du havde planlagt at gøre?
 • Ønsket at skære ned eller stop med at drikke eller forsøgte at, men kunne ikke?
 • Har du brugt meget tid på at drikke eller genvinde fra at drikke?
 • Følte et stærkt behov for at drikke?
 • Fandt du at drikke – eller være syg for at drikke – ofte forstyrret dit familieliv, job eller skole?
 • Forsatte med at drikke, selvom det forårsager problemer med din familie eller venner?
 • Gives op eller nedskæres på aktiviteter, som du har haft, så du kan drikke?
 • Farlige situationer mens du drikker eller efter at have drukket? Nogle eksempler kører spiritus kørsel, falde / styrte på cykel eller rode sig ud i slagsmål
 • Forsatte med at drikke, selv om det fid dig til at føle dig deprimeret eller nervøs? Eller når det var at tilføje til et andet sundhedsproblem?
 • Skal drikke mere og mere for at mærke alkoholens virkninger?
 • De omfatter problemer med at sove, ryster, irritabilitet, angst, depression, rastløshed, kvalme og sved. I alvorlige tilfælde kan du få feber, anfald eller hallucinationer.
 • Gemmer du flasker, dåser rundt omkring
 • Benægter, lyver
 • Skaber situationer eksempelvis skænderier for at slippe væk så du kunne drikke i fred.

Hvis du har nogle af disse symptomer, kan dit drikker allerede være en grund til bekymring. Jo flere symptomer du har, jo mere alvorlige er problemet. Hvis du mener, at du måske har et alkoholproblem eller har udviklet alkoholisme bør du gøre noget ved det snarest, da det både er dårligt for dig og for de mennesker som du har omkring dig.

Den øgede tolerance har kan læses på Jelnik kurven hvor det tidligere var hyggeligt, sjovt at drikke med nu er det blevet din værste fjende og din bedste ven fordi det er kommet ud af din kontrol.

De fleste der lider af alkoholisme når de er aktive har et meget dårlig selvværd og det er det de drikke på fordi de ikke kan håndtere deres følelser så det er altså noget psykisk og ikke fysisk. Hvis det kun var fysisk kun alkoholikeren jo bare lave være med at købe det eller tage en antabus pille.

Er du klar til at gøre noget ved dit alkoholproblem – så er vi klar til at gøre alt for dig. Vi har behandlingscentre 3 steder i Danmark hvor vi tilbyder at gratis behandling en gang om ugen for enten at nedsænke dit forbrug eller afholdenhed. Døgnbehandling og afrusning så du kan klare dig igennem abstinenser, ambulant behandling 2-3 gange pr. uge. Som det eneste sted i Danmark tror vi ikke på at alle mennesker er ens men vi ønsker at finde ind til de baglæggende årsager til hvorfor du drikker. Kontakt os helt uforpligtigende, så tager vi en snak om hvad vi kan gøre for dig og din familie. Se mere på www.det-gode-liv.com http://www.det-gode-liv.com  eller ring 72 108 323.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *