Call me

Alkoholiker og alkoholproblemer i Danmark

På trods af sine rødder i vores daglige liv og vores kulturarv, alkohol er ikke en ufarlig produkt. Alkohol er ansvarlig for mere end 4.000 dødsfald om året i Danmark  (2017) det vil sige direkte relateret til alkohol. I gennemsnit lever alkoholikere 24-25 færre år  end almindelige mennesker. Og hvor er du med alkohol? Kender du de grænser, som ikke må overskrides eller virkninger på sundheden?

Alkoholmisbrug er forbundet med beruset eller alkoholisme. Men denne vision gør det muligt at stigmatisere visse adfærd, samtidig med at man begrunder sit eget forbrug. Hvornår skal vi overveje, at vi har et problem med alkohol? Svarene er enkle

 1. du gemme alkohol

 2. du drikker for at minimere tømmermænd

 3. du er flov over dit misbrug

 4. du har behov for alkohol for at fungere

 5. du har abstinenser

 6. du bliver fravalgt

 7. du deltager kun i arrangementer hvis der tilbydes alkohol

 8. du følger ikke at du er en del af ”flokken” hvis du ikke drikker

 9. du drikker alligevel selv om din familie, venner påtaler det og bliver ofte       voldsom fuld til fester.

Ikke nok med at alkoholisme, misbruget skader dig, dit helbred, det arbejde og dine fremtidsplaner men hvad med dine kære? Din familie slider voldsomt med din alkoholisme fordi de holder af dig men det bliver de ikke ved med da de er nød til at give slip hvis du ikke vil have hjælp til at komme ud af dit misbrug. Det vi sige, at du har en unik chance for at gøre noget nu! Inden du mister alt. Det er ikke kun lugten af sprut, de ødelagte fester, ferier og højtider familien slider med men de ”skjulte” ting som gøre problemer mindre, manipulation, benægtelser og løgnehistorier. Gør noget nu,  hos os tager vi hele familie under vingerne og vi giver ikke op før alle er på toppen. Ring 72 100 800 anonymt.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *