Call me
Alkohol – Det lovlige rusmiddel

Selvom det er lovligt at købe og at indtage, kan man ikke komme udenom det faktum at alkohol er et rusmiddel. Og som alle andre rusmidler, kan alkohol også lede til afhængighed og misbrug, hvis ikke indtagelsen foregår ansvarligt.

Ordet ’Alkoholmisbrug’ bruges ofte om personer, som har for vane at drikke så hyppigt, eller i en sådan grad, at det påvirker andre aspekter af personernes liv, herunder familie, arbejde og general adfærd.

Alkoholmisbrug anses som et springbræt til at blive alkoholiker, hvilket defineres som en kronisk, potentiel livstruende afhængighed overfor alkohol.

Mens lidelsen stadig opfattes som alkoholmisbrug, er der endnu ikke opstået en fysisk afhængighed af alkohol. Alkoholmisbrug kan dog stadig forårsage en lang række problemer. For eksempel, personer som misbruger alkohol, vil ofte sætte dem selv i svære eller uansvarlige situationer, såsom spirituskørsel, arbejdskomplikationer eller skænderier med familie og andre nærtstående. Med andre ord, vil de have tendens til at putte deres drikkeri i første række, og alt andet i anden række.

Når alkoholmisbrug udvikler sig til alkoholisme er afhængigheden fuldbyrdet. Alkoholikeren har brug for alkohol for at kunne fungere, og vil med høj sandsynlighed gennemgå symptomer på abstinenser. Oveni dette vil alkoholikeren have behov for at forøge mængden er af indtagelsen, for stadig at opnå den ønskede beruselse.

Er der en udvej?

Kan man få et godt liv uden brug af stemnings-ændrende rusmidler? Ja, udsigterne er gode, hvis man erkender sit problem og vælger at gå i alkoholbehandling. På Det Gode Liv har vi behandlingsgaranti på at blive ædru og få et bedre liv, og vi kan også hjælpe dig.

Det Gode Liv er de første i Danmark, til at tilbyde klienter ægte behandlings garanti. 

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *