Call me
7 tegn på købsafhængighed

Du har mange uåbnede, eller stadig mærkede genstande gemt væk i skabet
Der er selvfølgelig ikke tale om den sweater som din tante gav dig i julegave sidste år, men derimod om ting eller genstande, som du har udvalgt eller købt på egen hånd, og som er uåbnede eller med prismærkaten stadig hængende på. Du har måske endda glemt nogle af disse ejendele – skoæsker som står i stakke i bunden af skabet, eller jakker som aldrig har set dagens lys.  

Du køber ofte ting, som du ikke har brug for, eller som du ikke har planlagt at købe
Du påvirkes let til at købe ting, som du ikke har behov for. Du har måske en besættelse for en bestemt ting, som for eksempel sko. Dette gør dig især sårbar. Fordi at du oftest kun bruger penge på en bestemt ting, eller kategori, betyder det ikke, at det gør dine handlinger mere fornuftige.

Skænderier eller frustrationer giver trang til at shoppe
Købs tvang er et forsøg på at fylde et følelsesmæssigt tomrum, såsom ensomhed, kontroltab eller lavt selvværd. Købsafhængige kan også have tendens til, at lide af andre typer misbrug, humørsvingninger eller spiseforstyrrelse.

Du oplever en spændingsrus, når du køber
Købsafhængige oplever et adrenalin kick. Ikke ved at eje materielle ting, men derimod opstår rusen, når den afhængige går ud og køber. Når en person med købsafhængighed ser en/et eftertragtet objekt eller genstand, frigives det stof i hjernen som hedder dopamin. Dopamin forbindes oftest med eufori, glæde og fornøjelse. Det er denne/disse følelser som man bliver afhængig af.

Et køb efterfølges af skam & fortrydelse
Skyldfølelsen behøver ikke begrænse sig til større køb. Personer med købsafhængighed har lige så stor tendens til at gå efter besparelser eller tilbudsjagt. På trods af enhver skyldfølelse, er købsafhængige dog dygtige til, at retfærdiggøre ethvert form for køb foretaget.

Du prøver at skjule dine købsmønstre/shoppingvaner
Hvis du gentagende gange har skjult de køb du har foretaget, eller hvis du lyver om hvornår og hvad du bruger penge på, så er der stor sandsynlighed for, at du dækker dit behov på bekostning af din familie, dine nærtstående eller måske endda dit arbejde.

Du føler dig ængstelig de dage hvor du ikke shopper
En ting er at føle ubehag, hvis man ikke har fået sin morgenkaffe, men der er dog grund til bekymring, hvis disse følelser opstår når du har gået det meste af dagen, uden at køre kortet gennem dankortautomaten. Personer med købsafhængighed har indrømmet at shoppe online, hvis de ikke har kunne afvige fra deres daglige rutiner.

Det Gode Liv er de første i Danmark, til at tilbyde klienter ægte behandlings garanti. 

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *