Abstinensbehandling

Abstinensbehandling

Lars Johansen

Skrevet af: Centerleder

Afrusning

Abstinenser er helt normalt når man lægger sit misbrug på hylden. Den alvorlige form for abstinenser, delirium tremens, kan opstå hvis abstinenserne er meget voldsomme og tager overhånd. I denne tilstand, som er meget alvorlig, optræder syns hallucinationer – ser ting, der ikke er der – voldsom angst og uro, forvirring og lignende.

Nogle misbrugere oplever abstinenskramper, hvor alle muskler kramper, og man mister bevidstheden. Abstinenskramper kan være direkte livstruende.

I den medicinske abstinensbehandling på Det Gode Livs afsnit hertil, hjælper vi misbrugeren igennem abstinenserne på smertefri en måde som muligt.

Hos Det Gode Liv ankommer du i nyrenoverede lokaler, hvor alle faciliteter er moderne, men med et afsnit til abstinensbehandling/afrusning.

Afrusning kan gives som selvstændig anonym behandling – direkte på vores center, via vores egne læger.

Afrusning for opiater (fx, morfin, heroin) skal opstartes og foretages via det lokale misbrugscenter, hvor man kan henvende sig og modtage behandlingsopstart indenfor 14 dage. Vores lægeteam overtager nedtrapningen ved overdragelse fra misbrugscenteret. Det Gode Liv kan være behjælpelige med dette.