Behandling af kokainmisbrug

Behandling af et kokainmisbrug foregår oftest som døgnbehandling. Behandlingen af stofmisbrug er meget omfattende, da euforiserende stoffer både kan skabe fysisk og psykisk afhængighed. Netop derfor er det i det fleste tilfælde helt udelukket, at man kommer ud af et kokainmisbrug på egen hånd. Læs mere om behandling nedenfor ↓

Hvordan foregår behandlingen af et kokainmisbrug?

Behandlingen af et kokainmisbrug foregår oftest som døgnbehandling. I modsætning til ambulant behandling er døgnbehandling langt mere intensiv. Dette er både i form af behandlingsmetoder, men også at man opholder sig på behandlingscentret i hele behandlingsperioden. 

Når man kommer i behandling for kokainmisbrug, er det vigtigt at tage højde for abstinenser. Disse kan afhjælpes ved medicinsk behandling efter behov. Afrusning er som regel en kort periode, hvorefter man overgår til primær behandling.

I primær behandling af et kokainmisbrug modtager man undervisning, gruppeterapi og individuel terapi. På den måde kommer man hele vejen rundt om misbruget.

Undervisningen og gruppeterapien giver stor indsigt i afhængigheden. På samme tid er det en fantastisk mulighed for at dele sin historie og følelser med andre klienter. I den individuelle terapi arbejdes der intensivt med de underliggende årsager til, hvorfor man er havnet i et misbrug.

Behandling af kokainmisbrug

Hjælp til kokainmisbrug

At søge hjælp til et kokainmisbrug er et meget stort skridt, som kræver både mod og selverkendelse. Det første skridt er altid det største – dette gælder, uanset om man ringer direkte til os, eller om man søger hjælp og forståelse hos sine pårørende. Oftest hænger disse to elementer sammen, og vi anbefaler altid, at man involverer sine pårørende for ikke at stå alene med et kokainmisbrug.

Hos Det Gode Liv møder vi ingen med fordomme, og man vil altid blive mødt med forståelse og medfølelse. På den måde finder vi sammen en løsning for, hvordan vi kan hjælpe vores klienter ud af misbruget. Hos os er mennesker nemlig i fokus, og vi er aldrig bedre end den sidste klient, vi har sendt ud af døren.

Har du brug for behandling af kokainmisbrug, eller er du pårørende til en som har? Alt du skal gøre er at ringe os op, så skal vi nok hjælpe dig på vej – om du søger behandling, rådgivning eller vejledning.

Kokain og alkohol

Det er farligt at udvikle et blandingsmisbrug - Læs mere om alkoholmisbrug ↓