Hvad er døgnbehandling og ambulantbehandling

Hvad er døgnbehandling og ambulantbehandling

Hos Behandlingscenter (Det Gode Liv) Hjælper vi mennesker, som har haft et langvarigt misbrug, og som er nået til et punkt, hvor det kan være svært, at komme ud af på egen hånd. Dette er der ikke nogen skam i. Afhængighed er nemlig en sygdom, og ikke noget man bør skamme sig over. Hos (Det Gode Liv) arbejder vi med de årsager der måtte ligge til baggrund for misbrug og afhængighed. Dette gør vi ved samme med vores klienter, at dykke ned i fortiden og finde, samt bearbejde det eller de problemer der har sat sig på sjælen, så vores klienter igen kan få et godt liv, uden alkohol, spil og euforiserende stoffer.

Døgnbehandling:

Styrken ved døgnbehandling er, at man har ro til at koncentrere sig om sin behandling, uden at skulle tænke på dagligdagens forpligtelser. Samtidig har man tid til at restituere, både fysisk og psykisk, efter et længere misbrug. Under behandlingen har man læger, sygeplejersker, terapeuter og psykolog som en del af det daglige behandlingsteam.

Terapeuterne er specialuddannede til at behandle afhængighed, og samtidig har de personlige erfaringer med netop afhængighed af alkohol, stoffer eller spil. Du møder altså en fagperson, der af egen erfaring ved, hvad det hele drejer sig om.

De pårørende har mulighed for at få ro i den periode, hvor misbrugeren er i døgnbehandling, efter en opslidende tid med misbruget. Her har de pårørende tid til, at finde sig selv igen.

Ambulantbehandling:

Ambulant misbrugsbehandling er behandling til dig, der har udviklet en afhængighed eller et misbrug, men stadigvæk har brug, at være tæt på familie og arbejde i hverdagen.

Mange af dem, der henvender sig til os, er stadig i job, og får dermed hjælp før forbruget har taget overhånd. Mange har fået en bedre hverdag blot ved at lære øvelser og teknikker til at stoppe deres misbrug.

Når man er i ambulant misbrugsbehandling, møder man typisk op på et af vores behandlingssteder til samtaler med en misbrugsbehandler 3 gange om ugen.

Man er altså ikke ”indskrevet” på behandlingsstedet, men man modtager gruppe, og en til en behandling samtidig med, at man passer sin hverdag med job, familie og venner som normalt.

Spørgsmål?

Telefonen er altid åben. Ring anonymt døgnet rundt.